MónTerrassa
ERC recrimina l’oposició d’UIpV a l’ordenança de guals a Vacarisses
  • CA

El passat dijous 25 de maig el ple de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar l’ordenança que, a partir d’ara, ha de regular la concessió, els tràmits administratius i el règim sancionador dels guals a Vacarisses. Una ordenança que va comptar amb el vot contrari per part d’Unió Independent per Vacarisses. Aquest fet, ha estat mal rebut per l’actual govern municipal, liderat per ERC, ja que expliquen que durant els 20 anys que va governar UIpV, “des de l’Ajuntament es concedien i cobraven guals sense tenir ordenança, per tant, de forma arbitrària i irregular”.

L’ordenança pretén regular la concessió i els tràmits, i la fa pública perquè qualsevol vacarissenc pugui sol·licitar voluntàriament un gual i la concessió es pugui fer “en les mateixes condicions d’accés per a tothom”. Els cost de tenir un gual serà de 23,91€ en la mida estàndard. ERC recorda que “en passades legislatures s’havien cobrat 67€, sense cap ordenança que ho regulés”.

La secretària de política municipal de la secció local d’ERC, Esther Serrano, després de l’aprovació va manifestar que “regular la concessió dels guals era una demanda explícita dels vilatans de Vacarisses. Ens hem de felicitar de tenir una normativa adequada i oberta a tothom. Ens sembla increïble l’oposició d’UIPV, no només no van ser capaços de fer-la en 20 anys, sinó que ara voten en contra. Des d’ERC Vacarisses continuarem treballant per un govern per a tota la ciutadania on els drets no es regulin de forma arbitrària”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa