MónTerrassa
Malestar per comentaris lgbtifòbics en un acte de la Festa Major de Vacarisses
  • CA

Malestar a l’Ajuntament de Vacarisses davant d’uns comentaris “irrespectuosos” i de caràcter ltbgifòbics dins d’un espectacle de màgia durant la Festa major del municipi. El govern ha lamentat la situació i ha demanat disculpes a totes aquelles persones que “es van poder sentir incòmodes, jutjades i/o no respectades” per les afirmacions que volien ser “divertides” del presentador de la Gran Gala de Circ, que va tenir just la primera nit dels actes festius, el passat 28 de juliol. “Vam viure una situació bastant desagradable”, afirmen des de l’executiu.

Els comentaris despectius no només anaven dirigits cap al col·lectiu homosexual sinó també cap aquelles persones que estan cursant o han cursat un grau de Formació Professional. Per aquest motiu, aquest dilluns 13 de setembre, l’Ajuntament de Vacarisses ha fet públic que s’ha fet arribar de manera oficial una carta al representant de l’espectacle -i responsable- amb l’objectiu de manifestar el “desacord” del govern i la “sopresa” respecte el llenguatge que va utilitzar el presentador Fèlix Brunet amb algunes “bromes” considerades de molt mal gust, durant la gala.

La Gran Gala de Màgia va comptar amb números de màgia a càrrec de diverses companyies, entre les quals hi havia Charlie Mag (companyia de Catalunya), Duo Kybalion (companyia d’Argentina i Rússia), Aliskim (procedents de Catalunya) i Brando & Silvana (procedent de l’Argentina).

“Considerem que un espectacle públic ha de ser respectuós amb totes les diversitats de la població”, afirmen des de l’Ajuntament que assenyalen que per aquest motiu cal “vigilar el llenguatge, tant a través de la comunicació verbal, com la no verbal”, perquè no es vol convertir “aquestes diversitats, en desigualtats i discriminacions”. El govern republicà ha reiterat les disculpes cap als veïns i subratllen que es treballa per fer del poble, i les festes, “espais segurs, respectuosos amb totes les diversitats que podem trobar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa