MónTerrassa
Com es calcula l’IBI a Vacarisses?
  • CA

L’Impost sobre Béns Immobles (IBI) és un impost que recapten tots els ajuntaments. Per determinar l’import corresponent a cada immoble del municipi, es té en compte el seu valor cadastral, que sorgeix del valor del sòl en solars sense edificar i del valor de sòl més el de la construcció, en cas d’estar edificat.

El valor del sòl = Superfície del sòl (m²) x Valor unitari parcel·la (VUP) x Coeficients correctors

El valor del sòl (preu/m²) es calcula a partir de la Ponència de valor de béns de naturalesa urbana del municipi de Vacarisses, redactada per la Gerència Territorial del Cadastre de Barcelona, de la Delegació Provincial d’Economia i Hisenda de Barcelona. El càlcul es basa en diferents característiques de la parcel·la: ubicació, qualificació urbanística, serveis de què es disposa, proximitat a vies de comunicació, etc.

En el cas de Vacarisses, el valor del sòl varia segons la urbanització. Els imports més elevats són els del casc urbà, pel nombre de serveis i equipaments que s’hi ofereixen. Dintre d’una mateixa urbanització, també poden haver-hi valors diferents, segons el tram on es troba la parcel·la. A més a més, es tenen en compte característiques particulars, com la forma irregular, les pendents, la longitud de la façana i si n’hi ha més d’una, etc. Per tant, dues parcel·les situades al mateix lloc poden tenir valors de sòl diferents.

El valor de la construcció = Superfície construïda x Mòdul bàsic de construcció (MBC) x Coeficient

L’edificació es valora segons el valor de ponència dels costos d’execució que graven la construcció, depreciats en funció de la seva antiguitat, estat de conservació, etc. Les diferents construccions es classifiquen segons el seu ús, tipus, modalitat i categoria, d’acord al quadre marc de la norma 20 de les Normes Tècniques de Valoració. Així, el valor d’una construcció s’obté de multiplicar la superfície construïda pel producte del mòdul MBC del municipi i el coeficient obtingut del quadre a què es refereix la norma 20, amb els coeficients correctors que calgui aplicar. L’import resultant és independent de la situació de la parcel·la on s’hagi construït l’edificació.

Taula amb el valor cadastral segons urbanització | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa