MónTerrassa
El camp municipal de futbol de Vacarisses ja té nom
  • CA

El ple de juliol de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre, va aprovar inicialment per unanimitat la denominació del camp de futbol municipal: Mariano Chillón Chillón. Tot i ser vacarissà d’adopció, ja que va nàixer a Toro (Zamora), va ser una persona molt compromesa amb el nostre municipi, on va formar la seva família i va tenir tres fills. Gran apassionat de l’esport, especialment del futbol, va fer d’entrenador i, fins i tot, va ser regidor d’Esports de l’Ajuntament. Chillón va morir el 2019, als 69 anys. En aquell moment, molts joves van adreçar-se a l’Ajuntament per sol·licitar que se l’homenatgés, tal com va explicar l’alcalde vacarissà, Toni Masana Ubach, que va cloure la seva intervenció destacant que es tracta d’un «acte de justícia, ja que el Mariano és una persona meritòria de deixar petjada amb el seu nom en un espai que representa la seva gran passió».

Informació sobre l’estat del subministrament d’aigua

A l’apartat d’Informes de Presidència, Masana va informar sobre l’aprovació d’un decret d’emergència que es presentarà a la Diputació de Barcelona perquè estudiï si són subvencionables les despeses extraordinàries que l’Ajuntament està afrontant a causa dels problemes amb el subministrament d’aigua. L’alcalde, a més, va explicar que el proper dilluns s’iniciaran les obres de canalització del nou pou d’El Palà, que l’han de connectar a l’estació de bombeig de l’Urpina. Es preveu que aquestes tasques durin unes tres setmanes.

Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals de Vacarisses

Ahir es va aprovar inicialment el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de Vacarisses 2022-2027. La novetat principal respecte a l’anterior document és la vigència de 6 anys. Vacarisses és un municipi declarat d’alt risc d’incendi forestal i, per tant, la llei obliga a disposar d’un document amb el conjunt de previsions i mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció. El PPI presenta aquestes previsions i mesures a través d’informació escrita (fitxes descriptives d’actuacions i inversions) i gràfica (mapa).

Revisió de preus dels serveis de neteja viària, deixalleria i recollida de residus

L’empresa Juan i Juan és l’encarregada dels serveis municipals de neteja viària, deixalleria i recollida de residus. Des de la implantació del sistema Porta a Porta, al 2017, no s’havia fet cap revisió de preus, un dret que pot sol·licitar la mateixa adjudicatària, segons estableix el contracte. Arran d’aquesta petició, el tècnic municipal de Medi Ambient ha actualitzat l’import del servei ofert, de 83.624,49 € mensuals, amb caràcter retroactiu des del passat mes de maig. La proposta va rebre el suport de tots els grups, excepte el d’UIPV, que es va abstenir. Salvador Boada Guàrdia va reclamar la convocatòria d’una comissió sobre el servei Porta a Porta, que havia demanat el seu company Josep Maria Gibert Castellet, a més de saber «què ens estalviem gràcies al PaP».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa