MónTerrassa
Les cabres arriben a El Mimó de Vacarisses per prevenir incendis
El ramat de cabres pasturant per Vacarisses
El ramat de cabres pasturant per Vacarisses | Associació Can Mimó

!--akiadsense-->

Vacarisses forma part del projecte europeu Life Montserrat, amb l’objectiu de prevenir i minimitzar els grans incendis forestals a l’entorn de la Muntanya de Montserrat, reduint la vulnerabilitat dels boscos. Un dels punts estratègics del projecte és la finca El Mimó, propietat de l’Ajuntament de Vacarisses. Per implementar-lo, s’han remodelat els antics corrals de la masia, que s’han assignat a l’Associació Can Mimó, Pastors i Productors Artesanals.

El nou corral s’ha construït amb fusta per millorar la seva integració en el paisatge i s’han col·locat canaleres al teulat per poder recollir i aprofitar les aigües pluvials, minimitzant així el consum d’aigua de l’únic pou existent a la finca. La instal·lació està dimensionada per acollir fins a 130 cabres en règim ecològic.

Des de fa un mes, el ramat, format per cabres d’entre 4 i 5 mesos d’edat i procedents de Màlaga, ja es troba al Mimó. La finalitat és que pasturin un ampli sector estratègic per a la prevenció d’incendis a la zona de Puigventós, entre Vacarisses i Olesa de Montserrat. De moment, estan reconeixent el terreny.

El corral habilitat
El corral habilitat | Associació Can Mimó

!--akiadsense-->

D’altra banda, l’Associació Can Mimó preveu, per al proper mes de novembre, la producció de cabrit per les festes nadalenques i de formatges (primer, frescos com el mató i, més endavant, madurats). A més a més, l’associació participa a les sortides escolars que s’organitzen per la zona perquè els infants coneguin de primera mà el projecte Life Montserrat. També realitzen activitats sobre biodiversitat.

La presidenta de l’Associació Can Mimó, Merlès Martínez, considera que aquest projecte pot reportar molts beneficis a Vacarisses: “L’horta del Mimó feia temps que estava abandonada i ara s’ha recuperat. I és que, a banda de prevenir incendis, volem potenciar el comerç local de proximitat. Convidem la gent de Vacarisses a visitar-nos i passejar amb les cabres!”.

Nou comentari

Comparteix