MónTerrassa
La Biblioteca El Castell de Vacarisses formarà més de 600 alumnes
  • CA
Formació d'usuaris a la Biblioteca El Castell
Formació d’usuaris a la Biblioteca El Castell | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Més de 600 alumnes passaran per la formació d’usuaris de la Biblioteca El Castell, entre mitjans de gener i finals de febrer. És el primer cop que la farà tot l’alumnat escolaritzat als dos centres de primària de Vacarisses (les escoles Font de l’Orpina i Pau Casals), juntament amb els infants de P2 de les escoles bressol El Cuc i El Xic.

La formació serà específica per a cada curs. Els més petits gaudiran d’un espectacle a càrrec de la conta contes Ada Cusidó, mentre que l’alumnat de cicle infantil s’introduirà al món dels contes a través del joc per començar a descobrir tot allò que ofereix la biblioteca. En el cas del primer cicle de primària, els infants coneixeran els serveis de l’equipament i treballaran amb el seu fons. A partir del cicle mitjà, s’hi incorporarà també l’aprenentatge de l’espai digital i tots els recursos que ofereixen la biblioteca virtual i Gènius.

D’altra banda, s’explicarà i es treballarà el context històric d’El Castell amb tots els grups per conscienciar-los sobre el valor patrimonial de l’edifici. La Colla Gegantera de Vacarisses també hi ha contribuït, traslladant el gegant Manel Amat a la mateixa biblioteca.

Formació a primària i a l’institut

Amb la voluntat de millorar, un cop finalitzades totes les formacions, el professorat podrà omplir una enquesta perquè les sessions s’adaptin cada cop més als projectes curriculars dels centres educatius vacarissans. Enguany, les temàtiques són la Salut, a l’escola Font de l’Orpina, i Superherois i Superheroïnes, a la Pau Casals, representades en dues petites exposicions a partir del fons bibliogràfic de la biblioteca. Un dels objectius principals és que, tant l’alumnat com el professorat i les famílies, s’adonin del valor afegit de l’equipament en l’educació dels infants.

Paral·lelament, s’està treballant en les formacions amb alumnes de l’Institut de Vacarisses, que finalitzaran al juny, coincidint amb el lliurament del crèdit de síntesi de 1r de l’ESO. La voluntat, en un futur, és estendre aquestes sessions fins a 1r de batxillerat per emfasitzar el paper de la biblioteca pública en totes les etapes educatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa