MónTerrassa
Alerta a Vacarisses per l’aparició de gats enverinats
  • CA

Alerta a Vacarisses per enverinament de gats. La setmana passada, des del govern municipal lamentaven que s’havia rebut diversos avisos que en algunes zones del municipi s’havien detectat presumptes episodis de gats que havien estat enverinats. Davant d’això, la tinenta d’alcalde Olga Serra va informar que s’havia iniciat una investigació i que s’estava treballant conjuntament amb la Policia Local de Vacarisses per posar fre a aquestes actuacions, esbrinar què havia passat i localitzar els autors en el cas de confirmar els enverinaments.

L’actuació de l’executiu municipal no s’ha limitat però a donar un toc d’atenció a través de les xarxes socials. Per això, aquest dijous, dia 19 de gener, s’han anat penjant repartits per a les zones en què són sospitoses d’haver-se produït els incidents, diversos cartells oficials amb un avís clar: enverinar un animal constitueix un delicte. Tant és si el gat té un propietari reconegut o si és un gat “de carrer”, l’Ajuntament actua com a garant dels drets d’uns i altres.

Sancions de fins a 30 mil euros

“Enverinar un animal constitueix un delicte tipificat a l’article 337 del codi Penal, castigat amb una pena de presó de tres mesos i un dia a un any de presó. També està tipificat a l’ordenança municipal de Vacarisses amb una sanció que pot arribar als 30 mil euros”, resa l’escrit ben identificatiu i col·locat estratègicament en pals i fanals perquè ningú no digui que no l’ha vist. L’ordenança municipal està recollides les infraccions i qualificada de sancions greus “Maltractar o agredir físicament els animals si els comporten conseqüències greus per a la salut”.

I afegeixen que els veïns que tinguin coneixement d’un possible enverinament cal que avisin la Policia Municipal al telèfon 938359450 o bé el Departament de Tinença Responsable i Benestar Animal, al 938281027.

Cartell penjat per l’Ajuntament de Vacarisses

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Ramón a gener 23, 2023 | 09:21
    Joan Ramón gener 23, 2023 | 09:21
    Hauría de ser l'Ajuntament que els exterminés. Els gats són una plaga i en un entorn com Vacarisses fan més mal que bé. És ben conegut que són un perill per ocells, llangardaixos i ratolins. Potser ens hauriem de replantejar a quins animals protegim...
    • Icona del comentari de: Robert Ibañez a gener 31, 2023 | 13:54
      Robert Ibañez gener 31, 2023 | 13:54
      Jo visc a Vacarisses i si ha arribat en aquest extrem es que el centre del benestar animal de Vacarisses no ha fet res. Fa més de dos anys vaig trucar perquè els meus veïns tenen un tancat per gats que els hi estan donant menjar indiscriminadament a tots els gats que entraven, fins el punt de que van criar tant que hi havien més de 30 gats. Jo he anat informant i enviant mails, però sembla ser que els que han provocat i haurien de haver solucionat el tema, quan ja ho sabien de fa anys, no tenen la culpa de res... Si haguessin fet la feina els que ho haurien de haver fet i sancionar els que els donen de menjar a animals que no són seus, no estarien penjant cartellets pel poble.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa