MónTerrassa
Acció a Vacarisses per eliminar diversos eixams de vespes asiàtiques
  • CA
Visualització dels treballs per part del voluntariat assistent a aquesta activitat
Visualització dels treballs per part del voluntariat assistent a aquesta activitat | ADF Vacarisses

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana, les ADF de Vacarisses i Castellar del Vallès han dut a terme una acció per eliminar l’activitat en diversos vespers de vespes asiàtiques de Vacarisses, ubicats a El Palà i al Camí del Cementiri. Hi van assistir l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, i el cap operatiu de l’ADF Vacarisses, Marià Masana.

D’altra banda, l’ADF Vacarisses, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha iniciat un projecte per controlar i erradicar la vespa velutina al municipi. Aquest ja fa uns mesos que s’està realitzant a Castellar del Vallès per reduir la presència d’aquesta espècie invasora, amb molts bons resultats. L’any vinent, després de la formació pertinent per fer seguiment i control d’aquesta plaga, l’Ajuntament de Vacarisses dotarà l’ADF del material necessari per poder dur a terme aquesta tasca. A més, es preveu organitzar tallers per construir trampes casolanes per a vespes asiàtiques, així com la creació d’un canal de comunicació directe per avisar de la presència de nius vespers i poder actuar amb la màxima rapidesa possible.

I és que el nombre de nius de vespes velutines ha augmentat els darrers anys. Tot i que la incidència en persones és mínima, aquesta espècie és letal per a les abelles autòctones, tal com ja s’ha pogut observar en diversos ruscs d’arreu de Vacarisses.

Resultats visuals de l’efecte de la inoculació de l'insecticida
Resultats visuals de l’efecte de la inoculació de l’insecticida | ADF Vacarisses

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa