MónTerrassa
Ullastrell s’omple d’activitats amb les Festes de Serralavella
  • CA

Ullastrell es prepara per viure una setmana plena d’activitats amb les Festes de Serralavella. Del 23 al 27 de març de 2022, el municipi vallesà s’obrirà a tots els públics i gustos amb una infinitat de propostes: concerts, espectacles, Fira de Serralavella, la Rua del bacallà, conte, el Via crucis, caramelles, actuació castellera, i molt més. Podeu consultar el programa d’activitats amb el calendari clicant aquí.

Recordem que La Serralavella és una diada que se celebra cada any el dimecres del mig de la Quaresma –concretament el quart dimecres- i antigament significava un descans per a la mainada mentre passaven els 40 dies de dejuni i abstinència que exigia la Quaresma. Arribat aquest dia, els nens s’ajuntaven formant grups carregats amb un cistell, un tronc i un xerrac. Aquestes colles s’engalanaven amb una bandera com a estendard. Tot el dimecres el dedicarien a anar a cantar casa per casa la cançó de la Serralavella mentre serraven el tronc, tot simbolitzant que serraven la Vella Quaresma pel bell mig; una vegada acabada la cantada cada casa els hi donava ous, ametlles, dolços….i algun dineró, que finalitzada la jornada es repartirien entre tots.

Concurs de truita i degustació

El dia 25 de març tindrà lloc el XIVè CONCURS DE CUINA: PORTA LA TEVA TRUITA! amb premis tant en categoria d’adult com infantil (fins als 14 anys). Les inscripcions es poden fer fins aquest dijous (trucant a l’Ajuntament o enviant whatsapp a 674 78 29 69). Cada participant podrà participar amb un màxim de dues truites. El contingut, la forma i la presentació de la truita és lliure. Però com a requisit cada truita s’haurà de fer amb un mínim de sis ous i un màxim de vuit; i tots els ingredients hauran de ser comestibles (inclosa la decoració). Totes les truites es presentaran cuinades entre les 18.30 i 19 h. A la Sala Polivalent del Casal Cultural (planta baixa). El jurat estarà format per la dinamitzadora sociocultural del Casal, la Tècnica de Cultura, un/a representant de l’AMEU i un/a representant de cada restaurant local. L’entrada tindrà un preu de 2 € i inclou la degustació (20 h al Bar del Casal Cultural) de truites, una beguda i el posterior concert.

III Fira de la cervesa artesana d’Ullastrell

La III Fira de la cervesa artesana d’Ullastrell tindrà lloc aquest dissabte 26, a les 12 h al Pati de les Moreres i Pl. Escoles. Hi haurà un munt d’activitats durant tot el dia al voltant de la cervesa artesana i comptarà amb la participació de 6 cervesers artesans catalans: St. Jordi (Cardedeu), Synera (Arenys de Mar), Anti-Patiks (Ullastrell), Minairons (Igualada), L’Estupenda (St. Cugat) i La Lenta (Igualada). I a més, tot estarà amenitzat amb les actuacions de: The Baggies i The Moskito Bite. L’acte està organitzat per The Anti Patiks Cervesa Artesana i Associació de Cervesers Artesans Birrastrell. Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ullastrell, Restaurant el Taiet d’Ullastrell i Soul Vespa Scooter Club Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa