MónTerrassa
Ullastrell instal·la plaques fotovoltaiques al Casal Cultural

Ullastrell aposta per les energies renovables amb la instal·lació d’un projecte fotovoltaic al Casal Cultural. Des del govern municipal subratllen que l’edifici té un cost energètic important durant les hores de sol, i amb la instal·lació de les plaques es considera que es podrà aprofitar al màxim l’energia solar per a consum elèctric. A més a més, es deixarà preparada la instal·lació per posar bateries en un futur i poder aprofitar d’aquesta manera l’excedent d’energia generada.

Després de la redacció del projecte executiu, va sortir la licitació de la instal·lació, de la qual va ser guanyadora una empresa local. La instal•lació, a càrrec exclusiu del pressupost municipal de l’Ajuntament, i suposa una inversió de 29.947,50 euros (IVA inclòs).

Aquesta instal•lació permetrà estalviar 131,52TgCO2/any. L’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 40,75% completada amb un sistema de calefacció amb biomassa, compartida amb l’escola Serralavella. De l’energia produïda per les plaques solar se n’aprofitarà un 78,12% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per tal de poder ser compensada a la factura elèctrica mensual.

Aquesta acció se suma a d’altres accions que promouen la sostenibilitat energètica i l’ús d’energies renovables com els carregadors de vehicles elèctrics, caldera biomassa de l’escola i casal o les plaques solar fotovoltaiques instal·lades recentment a l’edifici de l’Ajuntament d’Ullastrell

Remodelacions i millores al Casal Cultural

No és l’única novetat que recentment ha tingut el Casal Cultural. A principis del mes de juliol es va posar en funcionament el nou mobiliari del Bar del Casal i l’Altell gràcies a la inversió de l’Ajuntament d’Ullastrell de 9.610,26 € iva inclòs. Aquesta actuació se suma a les inversions realitzades al mateix edifici en els mesos anteriors, com la renovació de les butaques del casal, la renovació d’equip tècnic del teatre, reformes en l’entorn de l’equipament, la remodelació de la Biblioteca Josep Massagué i la construcció de l’accés amb ascensor des de l’aparcament.

Nou mobiliari al Casal de Cultura d’Ullastrell | Aj. Ullastrell

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa