MónTerrassa
Ullastrell exigeix la llibertat dels presos polítics i unes eleccions del 21-D “justes”
  • CA

Totes les regidores i els regidors de l’Ajuntament d’Ullastrell, han signat una declaració institucional en què volen deixar palès que estan “indignats amb la situació que viu el país. No cal entrar en detalls d’antecedents que justifiquen l’anhel de llibertat, perquè senzillament, el tenim, el vivim i ens el sentim prou nostre per saber que l’hem de lluitar fins al final”.

La declaració és la següent:

“Vam viure un 1 d’octubre tens. Vam viure amb perplexitat l’empresonament d’en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez. Vam viure amb ràbia l’aplicació de l’article 155. I hem viscut, com no pensàvem mai que hauríem de viure al s.XXI, al cor de l’antiga Europa, l’empresonament de 8 membres del nostre govern legítim. És per això que hem considerat indispensable, fer un posicionament públic en nom de l’Ajuntament d’Ullastrell i en forma d’aquesta declaració:

  • Reconeixem la celebració d’un referèndum d’autodeterminació que va tenir lloc el dia 1 d’octubre a tot el país.
  • En reconeixem el resultat, tant clar, com contundent, com ple de sentit, esperança i fermesa.
  • Reconeixem el President MH Carles Puigdemont, escollit pel parlament català i que fins que el poble legítim català ho decideixi, serà el nostre President, presidirà la nostra sala de plens i exercirà el què correspon com a institució representativa dels ciutadans d’Ullastrell
  • Reconeixem a tot el seu govern, també legítim i també escollit per tot un país. Vicepresident Junqueres i consellers i conselleres.
  • Reconeixem la proclamació de la República Catalana aprovada en votació al Parlament de Catalunya.
  • Exigim la llibertat dels 10 presos polítics, que de manera indigna, salvatge, desproporcionada i injustificada, estan a diferents presons properes a la capital d’un estat que actua saltant-se el marc constitucional del 78, portant-nos, lamentablement, molts anys abans.
  • Exigim unes eleccions justes el 21D, on tots els partits puguin portar un programa electoral que representi les idees i anhels de cadascú i que els resultats en siguin respectats democràticament, com no hauria de poder ser d’altra manera

Ens volen sotmesos i ens tindran tossudament alçats,

Ens volen empresonats i ens tindran lliures,

Ens volen espanyols i ens tindran ciutadans del món catalans!

Visca la democràcia i Visca la República Catalana!”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa