MónTerrassa
Ullastrell congela les ordenances fiscals per al 2023
  • CA

En el ple municipal d’Ullastrell corresponent a aquest mes d’octubre es van aprovar les ordenances fiscals que regiran l’exercici 2023. El govern municipal ha congelat totes les taxes, tal i com porta fent els darrers anys. Ho ha justificat dient que no es vol “generar més pressió fiscal al veïnat del municipi”. D’aquesta manera, els impostos municipals per l’any vinent no es veuran incrementats.

D’altra banda, en la línia de potenciar la sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic, s’ha aprovat la modificació de 3 ordenances en relació al medi ambient i a la sostenibilitat:

Impost de Béns i Immobles (IBI)

Canvi en el descompte en l’IBI per la instal·lació de plaques solar fotovoltaiques en habitatges unifamiliars. Fins ara aquest descompte era del 10% (durant 3 anys) i es passa al 20% (durant 3 anys). L’executiu local argumenta que aposta “fermament per la transició energètica” i se suma a aconseguir el compromís aprovat en l’últim pacte d’alcaldes pel clima i energia que demana el compromís de reduir les emissions de GEH al 50% fins al 2030. L’alcalde Jaume Puig explica però que el descompte també “s’ha d’ajustar a la realitat econòmica i sostenibilitat financera del pressupost municipal, per això enguany es posa un topall del 20% en 3 anys”.

Hi haurà un nou descompte en l’IBI per a habitatges que on s’instal·li un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. El descompte és del 10% durant 3 anys. Es d’aquesta manera pretén impulsar l’ús d’aquest tipus de vehicles per tal de minorar la dependència de¡ combustibles fòssils, emetre menys gasos efecte hivernacle i potenciar la generació distribuïda i la integració d’energies renovables en la mobilitat.

Taxa residus

Es comptabilitzaran 12 vegades com a mínim les vegades d’ús del compostador comunitari per assolir el descompte del 5% en la taxa de residus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa