MónTerrassa
Ullastrell fa un balanç positiu del primer any de porta a porta
  • CA

Aquest 14 d’octubre, el municipi d’Ullastrell va celebrar el primer aniversari de la implementació del sistema de recollida Porta a Porta, i el govern ha aprofitat per fer balanç d’aquesta iniciativa. Les dades mostren que després d’un any, el percentatge de recollida de residus s’ha incrementat notablement, passant del 43% fins al 88,76%, una dada que col·loca la localitat vallesana entre els 15 municipis que més recicla de Catalunya, i en segona posició a la comarca.

Una de les fraccions que més bones xifres i més progressió ha experimentat en aquests 365 dies de nou model ha estat la fracció orgànica, sobretot en la reducció d’elements imprompis, és a dir, tot allò que es llença al cubell marró i que en realitat no hi hauria d’anar. Abans del porta a porta, hi havia valors superiors al 13% d’impropis, ara, Ullastrell ha aconseguit mantenir-se per sota del 3% durant tot l’any -la mitjana de la comarca se situa actualment en el 14%-. Des de l’Ajuntament afirmen que un dels motius pels quals s’ha millorat aquesta xifra és gràcies a les bosses compostables i la “corresponsabilitat que comporta el servei”.

Altres xifres que s’han donat a conèixer és que aquest any de porta a porta, Ullastrell ha generat un total de 696.340 tones de residus, el que correspondria a una mitjana de 273,11 quilos per habitant i any. Això se situaria per sota de la mitjana comarcal. Tanmateix, des del govern subratllen que “encara queda feina a fer de sensibilització per generar menys residus”.

El cost del servei se situa en 137.468,73 euros, el qual malgrat la implantació del servei continua sent deficitari, tot i que s’ha reduït en 6.500 euros respecte al sistema de contenidors anteior. Així, un cop fet el balanç d’ingressos (taxes i canons) sobre despeses, queda un saldo negatiu de 37.962,78 euros.

L’Ajuntament posa a disposició tot un seguit de consells i informacions per tal de resoldre els principals dubtes que encara genera el porta a porta als seus ciutadans, i que es poden consultar clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa