MónTerrassa
S’inicien les obres de millora de l’accés de la C-243c a Ca n’Amat
  • CA
Projecció de les obres de millora a l'accés de Ca n'Amat
Projecció de les obres de millora a l’accés de Ca n’Amat | Gencat

!--akiadsense-->

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres de millora de l’accés de la carretera C-243c a la urbanització de Ca n’Amat (Ullastrell). La remodelació de l’accés permetrà afavorir la seguretat i la comoditat en els moviments d’entrada i sortida a aquest nucli mitjançant la construcció de dos nous carrils centrals. Els treballs compten amb un pressupost de prop d’1 MEUR i tindran un termini d’execució de sis mesos.

Actualment, l’accés a Ca n’Amat de la C-243c -carretera que uneix Terrassa i Martorell- no disposa de carrils d’incorporació i sortida i està format per dues illetes que separen el trànsit d’entrada i de sortida a la carretera, en un sentit o en l’altre de la circulació. Per millorar la seguretat viària en aquest punt i facilitar la canalització del trànsit, Territori i Sostenibilitat ha previst la remodelació de l’accés, situat al quilòmetre 8,6.

Les obres que ara comencen consistiran en l’eixamplament de la calçada per a formar dos carrils centrals per als girs a l’esquerra. L’actual intersecció en forma de T es remodelarà tot creant un illot central que permeti els canvis de sentit, tot modificant les illetes existents. Aquesta actuació comportarà l’arranjament de tot l’entorn i el trasllat de la parada d’autobús actual en el sentit Terrassa.

A partir del 5 d’agost: No es podrà accedir a la C-243c per Ca n’Amat. Per tant no es podrà sortir de Ca n’Amat per la Carretera de Martorell i només es podrà sortir o pel camí ral o pel Carrer de la Vall/Carrer del Bosc. Sí que es podrà entrar a la urbanització via C243c tant des d’origen Terrassa com d’origen Martorell. En definitiva, es podrà entrar però no sortir cap a la carretera de Martorell.

A partir de la segona quinzena de Setembre: No es podrà entrar ni sortir de Ca n’Amat per la C243c. Per tant les úniques entrades i sortides a la urbanització seran les de Camí Ral i Carrer de la Vall/Carrer del Bosc. Aquest tancament de l’accés es prorrogarà fins a la finalització de l’obra o fins que la direcció facultativa ho permeti.

Obres a la carretera de Martorell a Ullastrell
Obres a la carretera de Martorell a Ullastrell | Aj. Ullastrell

!--akiadsense-->

D’altra banda, també es modificarà l’encreuament de la C-243c amb la carretera B-151(de Castellbisbal a Terrassa) per a donar la possibilitat als vehicles en direcció Martorell de fer un canvi de sentit. L’actuació es complementa amb els treballs d’adaptació dels elements de drenatge, l’execució de tres murs i la disposició de la senyalització vertical i horitzontal corresponents, juntament amb les barreres de seguretat i l’abalisament.

Altres millores

El projecte inclou altres millores al llarg de la carretera C-243c, també als termes de Martorell, Castellbisbal, Rubí i Terrassa; en aquest sentit, cal remarcar la implantació d’un separador de flux mitjançant franja central vermella entre els dos sentits de la circulació per reforçar la seguretat viària en un tram de sis quilòmetres, com la que ja va ser executada l’estiu passat en el tram final de la carretera. Així mateix, es millorarà la senyalització vertical i horitzontal, es pintaran de vermell els carrils centrals de gir per a millorar la visibilitat i es reforçarà el ferm en diversos trams de revolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa