MónTerrassa
La ruta dels Tres Batlles a Ullastrell
  • CA

La Ruta dels Tres Batlles és una de les moltíssimes rutes que podem realitzar des del poble d’Ullastrell per descobrir el gran patrimoni natural que gaudim al Vallès Occidental. En aquesta sortida que proposa Natura Local recorrerem prop de 8,5 km, en una durada aproximada de dues hores i mitja. Està tipificada de “dificultat fàcil” i es pot fer tant a peu com amb bicicleta. La ruta transcorre entre el poble d’Ullastrell i Ca n’Amat, en un itinerari que ens permetrà contemplar les muntanyes de Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Collserola i la vall del Llobregat amb el Mediterrani de fons. També podrem gaudir de paisatges agraris.

El punt de sortida serà la plaça Lluís Companys

El punt de sortida serà la plaça Lluís Companys, just davant de l’Ajuntament d’Ullastrell. Ja en aquí, podem observar una magnífica panoràmica amb la silueta llunyana de Montserrat, i en dies molt clars, albirar el monestir. Xino-xano, seguirem pels carrers fins arribar al mirador del Turó del Rector, un altre punt panoràmic, aquest cop de les serres de Sant Llorenç del Munt, de l’Obac, Collserola i les muntanyes d’Ordal. Un autèntic privilegi.

Montserrat, al fons | Natural Local

La ruta continua pels carrers del poble, tot vorejant l’església, fins arribar a la carretera, on hi ha uns imponents plataners. La resseguim fins a l’altiplà, el qual ens permet gaudir d’un paisatges de masies i camps de conreu. Una d’elles, és Can Palet. És en aquí quan el camí s’endinsa en la part més obaga, amb un bosc de pi blanc alterat, amb marfull, heura i algunes alzines. Caminant anem a parar a la urbanització de la Creu dels Tres Batlles on el camí ens conduirà fins al sector de la urbanització de Ca n’Amat. Entre cases i carreteres hi ha la masia de Ca n’Amat. Fem un cop d’ull a l’Alzina, i creuant la carretera, seguim en direcció Ullastrell planejant entre camps d’oliveres i d’altres conreus de secà. Aixequem la vista perquè val la pena contemplar, de nou, la vall del Llobregat, la serra de Collserola i les muntanyes d’Ordal. La pista voreja un heliport i poc després enfilem un corriol que ens portarà de tornada a Ullastrell.

Finalment retornem al poble fent una volta pel seu vessant nord per veure els últims conreus d’oliveres i acabem d’aprofitar les vistes sobre el Vallès. 

Podeu baixar-vos el track de la ruta, guiada i interpretada, des del web de Natura Local, clicant aquí.

Camí dels plataners | Natura Local
Sortida del sol a Ullastrell \ Natural Local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa