MónTerrassa
La ruta dels plataners i el bolet d’Ullastrell
  • CA

La Ruta dels plataners i el bolet és una de les moltíssimes rutes que podem realitzar des del poble d’Ullastrell per descobrir el gran patrimoni natural que gaudim al Vallès Occidental. En aquesta sortida que proposa Natura Local recorrerem prop de 7,5 km, en una durada aproximada de dues hores i mitja. Està tipificada de “dificultat fàcil” i l’experiència val la pena, “és una caminada relaxada per fer amb família i descobrir també la història del patrimoni cultural més rellevant d’Ullastrell”.

En aquesta excursió podrem caminar entre vinyes i camps, vorejar boscos de pi blanc i matollars d’aromàtiques. Tot això amb la muntanya de Montserrat i el mar de fons com a protagonistes. Una autèntica meravella. El punt d’origen es troba al mig del poble, a l’extrem de llevant del carrer Prat de la Riba. Vorejant l’església de Sant Maria d’Ullastrell, farem camí fins arribar al carrer dels Plataners. És en aquí on deixarem una filera d’arbres i passarem de l’asfalt a un camí de terra. En concret, es tracta d’agafar l’anomenat Camí de Sant Jaume, ja que és per on transitaven els peregrins per fer el Camino.

Entre conreus, erms i llindars de bosc i matollar, anirem avançant fins arribar a Can Palet. És una zona de camps d’oliveres, esquitxades de figueres i codonyers, i on els vells marges de pedra són testimonis de la vinya del passat. A Can Palet tindrem la visió del Mas. Creuarem els torrents del Bolet i del Camí. Prop de la llera del torrent del Bolet es troba, justament, el llogaret del Bolet. És en aquí on els organitzadors de la ruta recomanen fer una aturada per fer un beure o menjar. I és que caldrà agafar forces perquè tot el que ha sigut de baixada ara ens ho trobarem de pujada. Això sí, serà en un paratge singular, amb pinedes joves, i que ens conduiran fins a la fossa de les monges. Tot seguit ens trobarem amb el turó de Masvall i la seva torre al cim, per acabar pujant una miqueta més fins a tornar a ser al nucli urbà d’Ullastrell.

Podeu baixar-vos aquesta ruta guiada i interpretada des del web de Natura Local. Es recomana descarregar-se-la al mòbil per poder-la seguir en mode offline, per evitar qualsevol problema de cobertura. Alerten que és important seguir les indicacions del track de la ruta ja que les del camí a vegades passen desapercebudes i que el 90 % de la ruta va per pista. Algunes vegades en haurem de posar per corriols i senders una mica tècnics, així que pareu atenció als avisos del track que us aniran avisant d’aquests trams. Igualment es recomana portar calçat adequat, ja que en èpoques de pluges pot haver-hi esllavissades de roques des dels marges dels camins si plou força, així que aneu alerta.

Al fons, la Masia de Can Palet, al terme d’Ullastrell | Natura Local

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a novembre 29, 2021 | 11:34
    Català novembre 29, 2021 | 11:34
    A Catalunya poc que n'hi ha, de plataners; hi ha plàtans. De plataners n'hi ha a Canàries, aquí no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa