MónTerrassa
Projecte per fer de l’Ajuntament d’Ullastrell un espai més sostenible
  • CA

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Ullastrell l’estudi d’optimització energètica de l’edifici consistorial, una edificació de tipologia compacta, construïda entre els anys 1911 i 1929, originàriament destinat a ús escolar. L’objectiu del treball és avaluar el comportament energètic de l’edifici i definir propostes d’estalvi valorades tècnica, energètica i econòmicament, plantejant la seva aplicació per fases. Amb aquest estudi el consistori disposa d’un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic.

Les mesures proposades inclouen des de propostes de gestió i baixa inversió com la substitució de la il·luminació actual per il·luminació més eficient LED i la millora de l’estanqueïtat de les finestres afegint ribets, fins a mesures de més inversió com la substitució del sistema de calefacció actual mitjançant caldera de gasoil per una de biomassa i la instal·lació d’un camp de captació solar fotovoltaic a coberta.

El treball analitza el cost de les propostes plantejades, que preveuen una inversió de 87.385 euros, i el període de retorn de la inversió. També es planteja un full de ruta que proposa aplicar les actuacions de manera progressiva a mesura que es van obtenint estalvis de les accions ja aplicades. Els escenaris oscil·len entre un període de retorn global d’entre 14 i 17 anys i els estalvis acumulats a 20 anys serien de l’ordre d’entre 38.852 i 67.600 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa