MónTerrassa
El pressupost de 2020 d’Ullastrell, condicionat per la Diputació
  • CA

El govern d’Ullastrell ha aprovat en solitari el pressupost municipal per al 2020. Des del govern s’ha explicat que aquest arriba “condicionat pel pla econòmic financer que ens imposa la Diputació de Barcelona després que el 2017 es va trencar una de les regles d’estabilitat pressupostària de la Llei Montoro”. Les mesures correctores i de control fetes des de l’ens provincial, doncs, incideixen de manera clara en la concreció del pressupost.

Amb 2,3 milions d’euros totals, l’executiu liderat per Jaume Puig, subratlla que s’ha elaborat un document “continuista, amb l’acceptació que som un poble amb recursos limitats” però amb les idees clares: “intentem administrar el més bé possible els nostres impostos. Som conscients que l’Ajuntament d’Ullastrell té una economia estable però que al mateix temps és fràgil”. En aquest sentit, recalca que “cal tenir un control al detall del pressupost municipal i no s’han de fer grans inversions. Aquesta és l’opció que ERC va prendre quan va entrar el govern i que mantenim. Preferim ser un poble econòmicament humil i no dependre de la injecció de diners procedents, per exemple, d’una planta de tractament de terres contaminants”, exposa a Món Terrassa l’alcalde.

Entre les partides recollides en el capítol d’inversions, Puig subratlla que hi ha una partida principal per a Ca n’Amat, amb 60 mil euros. També dependrà de la concessió final del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya), la qual el govern preveu dedicar a la reforma de la zona esportiva, és a dir, a la pista poliesportiva i al camp de gesta. Així mateix, caldrà tenir en compte les inversions derivades des de la Diputació de Barcelona en les meses de concertació.

Defensa de la pujada d’impostos

Davant la negativa de Junts per Ullastrell de donar el suport als pressupostos per aquest 2020, des del govern municipal s’ha lamentat que l’oposició “es dediqui a fer demagògia amb els números; els diners són els que són”. Puig ha manifestat que la pujada d’impostos ve motivada per dos motius. Per una banda, l’increment de la taxa de residus es deu al fet “d’haver apostat pel model porta a porta, que és més car però que ajudarà a millorar la recollida selectiva”. Per l’altra, “s’ha produït una actualització de les taxes municipals, ja que feia vuit anys que no es tocaven. Era el moment de posar els ingressos el dia i això passa també per posar els impostos al dia”.

Sobre les queixes de l’oposició de la “professionalització de la política” en referència al capítol de personal de l’Ajuntament d’Ullastrell, Puig es mostra molest, “vull deixar clar que avui dia, nosaltres seguim amb el model d’una jornada i mitja alliberada, i estem gastant menys diners que als anteriors governs”, i sentencia, “lamentem que Junts faci numerets comparant partides que no són equivalents, com el capítol de personal amb Serveis Socials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa