Fa molts anys que estem cosint el poble a pedaços, destinant recursos i diners a una manera de fer i de governança reactiva que aplica polítiques d’aparador (gestionant el dia a dia posant i traient jardineres) i que amaga una manca evident de projecte de poble a mitjà i llarg termini.

Un govern que aboca molts diners suposadament per ajudar als veïns i veïnes quan ho necessiten, però que no inverteix en els recursos i les eines necessàries perquè a la gent no li calgui l’ajuda. Convidem a la gent a passar per caixa i llestos. Quin interès hi ha al darrere de tot això?

És una manera de fer que fa molts anys que no treballa un dels aspectes més importants d’Ullastrell, i que és la clau de volta de tot plegat: els veïns i veïnes d’Ullastrell, la seva gent.

Amb el present que tenim instal·lat a l’ajuntament, sembla que sigui més fàcil gestionar el nostre poble com si fos un tros de roba, recosint cada dia que passa, a còpia d’anar posant pedaços al poble. Sense tenir en compte qui ha de portar el vestit: els veïns i veïnes d’Ullastrell.

Tenim un poble ple de pedaços, dividit, dormitori, sense arrelament i sentiment de pertinença. En definitiva sense vestit.

Ens cal una manera de fer i de gestionar el poble diferent, que tingui en compte el més important: la gent que hi viu. Ens cal un vestit nou, sense pedaços, per mirar el futur amb garanties perquè ningú es quedi enrere i així recuperar aquests sentiments, percepcions, desitjos, necessitats, afectes, lligams de pertinença i orgull de ser d’Ullastrell.

Crec en una manera diferent de fer les coses per tal d’avançar com a poble. Calen noves maneres de fer, més justes, per tothom i amb tothom. Cal escoltar a la gent i no imposar la voluntat d’uns quants per sobre la voluntat de molts. Cal un canvi per deixar enrere la majoria absoluta viciada i sectària que només sap recosir el poble, però que s’oblida de les persones.

Ens cal viure, sentir i escoltar Ullastrell per posar-lo al dia i per aquest motiu tinc la voluntat de tornar-me a presentar com a candidat a l’alcaldia a les pròximes eleccions municipals del 2023. Em sento amb les ganes i la força de poder tirar endavant aquest repte, per aquest motiu he comentat als meus companys i companyes de Junts Ullastrell la voluntat d’encapçalar el projecte que ens ha de dur a fer d’Ullastrell un poble millor.

Ens caldran moltes mans per escollir les millors teles per fer el vestit nou, per dibuixar i tallar els patrons, per enfilar l’agulla i cosir amb delicadesa la roba. Entre tots podem canviar les coses i fer que Ullastrell i la seva gent tinguin el poble que es mereixen. Et convido a participar del canvi i fer caure la roba vella, esquinçada i apedaçada que no ens deixa avançar com cal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa