MónTerrassa
Oposició frontal del govern d’Ullastrell a la construcció de sis torres d’alta tensió
  • CA

El govern d’Ullastrell ha mostrat la seva ferma oposició al projecte del grup Forestàlia d’ubicar sis noves torres d’alta tensió entre les poblacions de Pierola i Rubí, i que creuaria pel terme municipal d’Ullastrell. Va ser divendres passat quan els directius del grup empresarial van presentar aquest projecte a l’executiu local, exposant que es tractava d’un programa més ambiciós i que incloïa la creació d’un seguit de línies d’alta i molt alta tensió per tal de transportar electricitat des d’Aragó fins a Catalunya. En el cas d’Ullastrell, la línia aniria fins a la subestació elèctrica de Can Jardi de Rubí.

Malgrat que el projecte encara no ha entrat en la fase d’exposició pública, i que per tant no es diposa de tota la documentació característiques específiques de l’obra- des del govern d’Ullastrell ja han començat a moure’s i coordinar-se amb altres administracions per presentar-hi al·legacions i rebutjar-lo totalment. L’única documentació per ara sobre segur és un plànol amb el traçat i la voluntat expressada per l’empresa de fer passar la línia per Ullastrell.

L’executiu alerta que el projecte suposaria la construcció de 6 torres elèctriques al municipi, cinc dins del terme i una al límit amb Abrera, en un traçat paral·lel a l’actual línia d’alta tensió existent, però “molt més a prop del nucli urbà”, i que tindria una ocupació de volada de 67.700 metres quadrats.

“La línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic en un dels termes municipals més petits de Catalunya”, afirmen des del govern, i subratllen que aquest projecte entra “en contradicció amb els objectius del Parc Rural de Montserrat”, del qual Ullastrell en forma part, així com d’altres iniciatives a favor de la protecció de boscos i fauna. Tampoc es mostren partidaris d’aquest model energètic, ja que consideren que l’objectiu ha de ser “aconseguir la sostenibilitat energètica del territori i generar l’energia quan més a prop millor dels punts de consum, i no haver d’importar energia d’altres zones de l’estat i menys des de la iniciativa privada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa