MónTerrassa
Oposició frontal del govern d’Ullastrell a la construcció de sis torres d’alta tensió

El govern d’Ullastrell ha mostrat la seva ferma oposició al projecte del grup Forestàlia d’ubicar sis noves torres d’alta tensió entre les poblacions de Pierola i Rubí, i que creuaria pel terme municipal d’Ullastrell. Va ser divendres passat quan els directius del grup empresarial van presentar aquest projecte a l’executiu local, exposant que es tractava d’un programa més ambiciós i que incloïa la creació d’un seguit de línies d’alta i molt alta tensió per tal de transportar electricitat des d’Aragó fins a Catalunya. En el cas d’Ullastrell, la línia aniria fins a la subestació elèctrica de Can Jardi de Rubí.

Malgrat que el projecte encara no ha entrat en la fase d’exposició pública, i que per tant no es diposa de tota la documentació característiques específiques de l’obra- des del govern d’Ullastrell ja han començat a moure’s i coordinar-se amb altres administracions per presentar-hi al·legacions i rebutjar-lo totalment. L’única documentació per ara sobre segur és un plànol amb el traçat i la voluntat expressada per l’empresa de fer passar la línia per Ullastrell.

L’executiu alerta que el projecte suposaria la construcció de 6 torres elèctriques al municipi, cinc dins del terme i una al límit amb Abrera, en un traçat paral·lel a l’actual línia d’alta tensió existent, però “molt més a prop del nucli urbà”, i que tindria una ocupació de volada de 67.700 metres quadrats.

“La línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic en un dels termes municipals més petits de Catalunya”, afirmen des del govern, i subratllen que aquest projecte entra “en contradicció amb els objectius del Parc Rural de Montserrat”, del qual Ullastrell en forma part, així com d’altres iniciatives a favor de la protecció de boscos i fauna. Tampoc es mostren partidaris d’aquest model energètic, ja que consideren que l’objectiu ha de ser “aconseguir la sostenibilitat energètica del territori i generar l’energia quan més a prop millor dels punts de consum, i no haver d’importar energia d’altres zones de l’estat i menys des de la iniciativa privada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa