MónTerrassa
El nou model Porta a Porta a Ullastrell comença a caminar
  • CA
Ple municipal d'Ullastrell
Ple municipal d’Ullastrell | Aj. Ullastrell

!--akiadsense-->

El Govern municipal (ERC) d’Ullastrell va porta al ple la aprovació els plecs per a la licitació del nou canvi de model de recollida de residus d’Ullastrell que a l’octubre passarà a ser Porta a Porta. Per aquest any 2020, la Unió Europea marca objectius de reciclatge de recollida selectiva del 60%, Catalunya del 50% i el Consorci de Residus del Vallès un 60%. Els plecs van ser aprovats per unanimitat amb els vots dels 2 regidors de Junts per Catalunya.

Les dades de recollida selectiva del 2019 d’Ullastrell son del 42%, lluny dels objectius establerts. Des del govern manifesten que “poblacions amb model de recollida de residus porta porta com Matadepera o Vacarisses estan per sobre del 90% i 80% respectivament” per la qual cosa, afirmen, “demostra que aquest canvi de model té com a resultat bons índex de reciclatge. Amb el porta a porta s’aconseguirà molta més coresponsabilitat per part de les persones usuàries de servei i permetrà tenir un millor control i seguiment del servei”.

El servei que es descriu en aquests plecs aprovats té un cost més elevat, condicionat al servei molt més personalitzat. Puja una quantitat de 168.455, 64 euros anuals més IVA, dividits em 129.000,44 euros de recollida de residus, 28.549,68 euros de neteja viària i 10.905,55 euros de gestió de deixalleria. La contractació serà de 4 anys i un any de pròrroga i es preveu començar el proper mes d’Octubre de 2020. Abans però es farà una campanya informativa i de sensibilització ciutadana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa