MónTerrassa
Gran inversió per rehabilitar les canonades d’Ullastrell
  • CA
Canonada Ullastrell | Fund

Mina, Aigües de Terrassa ha donat per finalitzada la rehabilitació de les canonades de 450 mm que travessen la població d’Ullastrell.

Per a aquesta intervenció de millora en les dues canonades de transport d’aigua de gran diàmetre i per tal de minimitzar els inconvenients a la població, doncs afecten al carrer principal del municipi, Mina va estudiar diverses alternatives. Finalment l’empresa va optar per la solució de menys impacte, l’emmanegat amb una mànega estructural de teixit de polièster i reforç de fibra de vidre impregnada amb resines epoxi. Amb aquesta tècnica no cal obrir una rasa al llarg de tot el recorregut per col·locar una nova canonada, sinó que és suficient amb perforar els pous d’introducció i sortida de la mànega, tal com reflecteix la il·lustració 1.

En col·laboració amb una empresa especialitzada en aquest sistema, es va emprar una mànega que aporta l’adequada resistència a la pressió interior i garanteix el segellat del recobriment interior amb la canonada antiga mitjançant uns tancaments metàl·lics estampits interiorment i resines de segellat addicionals. Els trams rehabilitats de cada canonada són de 346 i 345 metres respectivament. Per motius de garantia del subministrament a la població, la rehabilitació de les canonades es va executar en dues fases, primer una i després l’altra. El cost final ha estat de 325.795 euros.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa