MónTerrassa
Front comú dels ajuntaments afectats per la línia d’alta tensió
  • CA

Els ajuntaments afectats per la construcció d’una nova línia d’alta tensió des de l’Anoia, passant pel Baix Llobregat i acabant al Vallès Occidental s’han posat d’acord per anar tots a l’una. Aquest dimecres, dia 10 de novembre, ha tingut lloc una trobada en format telemàtic de les set localitats afectades. Els alcaldes i representants de cadascun dels municipis han decidit presentar al·legacions de manera coordinada i de forma conjunta al projecte presentat per l’empresa Forestàlia SL per la MAT entre Pierola i Rubí.

Els municipis que han mostrat el seu rebuig han estat: Rubí, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, Hostalets de Pierola i Ullastrell. Forestàlia SL ha presentat un projecte de construcció d’una MAT de 400kv, que travessarà la Catalunya Central i anirà a finalitzar a Rubí. Actualment, el darrer tram entre Hostalets de Pierola i Rubí es troba en exposició pública per part del Ministeri de Política Territorial. Els set municipis han manifestat també la intenció d’emprendre “diverses accions polítiques per sumar suports institucionals com a rebuig a aquesta infraestructura”.

Des d’Ullastrell, en el moment en què es va tenir coneixement que el projecte contempla la construcció de fins a cinc torres elèctriques al seu terme municipal -més una ubicada just al límit amb Abrera- van mostrar ja el seu rebuig frontal. El govern va manifestar que el traçat contemplat és paral·lel a l’actual línia d’alta tensió però que encara més “més a prop del nucli urbà”, a més que tindria una ocupació de volada de 67.700 metres quadrats.

L’alcalde Jaume Puig va reclamar que “la línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic en un dels termes municipals més petits de Catalunya”, i subratlla que aquest projecte entra “en contradicció amb els objectius del Parc Rural de Montserrat”, del qual Ullastrell en forma part, així com d’altres iniciatives a favor de la protecció de boscos i fauna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa