MónTerrassa
Gran èxit de la Fira de l’Oli i l’Oliva d’Ullastrell
  • CA

La Fira de l’Oli i l’Oliva d’Ullastrell va tenir un gran èxit de participació. Aquest diumenge passat, dia 29 de gener, es va celebrar la 11a Fira on centenars de persones van visitar i participar en les diferents activitats organitzades des de l’Ajuntament. La fira es va iniciar a les 10 del matí, i ho va fer amb unes temperatures gèlides. Gràcies però a les associacions de Geganters amb la seva escudella i els Festucs i Diables amb les seves botifarres, el fred va ser de més bon portar.

La canalla i grans van poder gaudir de la festa amb l’actuació de Jaume Barri i amb l’èxit del concert de Two Much Covers.

Va comptar amb més de 30 parades relacionades amb l’oli, de les quals cinc eren productors locals. Cap a dos quarts de dues del migdia, es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs de Tast Popular d’Oli. El més ben valorat va ser Cal Masvalls amb un oli 50% becarut 50% arbequí. Quant al 2n i 3r premi, se’l va emportar els Olis 1896 de Cal Mariano Prats amb olis 100% arbequí i 100% becarut, respectivament.

Xerrada tècnica per la Fira de l’Oli i l’Oliva | Aj. Ullastrell

Concurs de llançament de pinyol d’oli i visita al Celler

No va ser l’únic concurs de la jornada. Al matí també es va poder xalar amb el ja tradicional concurs de llançament de pinyol d’oliva, que en aquesta nova edició va comptar amb més de 30 participants.

Destacar també que la fira va rebre la visita de Josep Pena, director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació; així com d’Elsa Buenaventura, directora de l’Oficina del Vallès.

Enguany la fira va comptar amb una exposició itinerant del Parc rural de Montserrat i una Escape Box relacionada amb l’Oli. També es va poder visitar per primera vegada el Celler d’Ullastrell propietat ara de l’Ajuntament d’Ullastrell. En els dies anteriors es van portar terme diverses activitats relacionades també amb l’oli, com la Jornada Tècnica on es va celebrar un tast d’oli becarut, un taller d’espelmes amb oli reciclat i el 7è Concurs de Tast Popular d’oli dels productors locals realitzat al celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa