MónTerrassa
Donació d’un llibre sobre l’educació d’inicis dels anys 20 a Ullastrell
  • CA

L’Ajuntament d’Ullastrell ha rebut la donació d’un llibre en què es relata com era l’educació a inicis dels anys 20 al municipi. Es tracta del document Diario de la escuela de niñas de Ullastrell. 1921- 1923, que durant aquests darrers anys havia estat custodiat per dos antics mestres de l’escola Serralavella, Josep Aparicio i Artur Moncau. El diari va ser lliurat la setmana passada en un acte que va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Beatriz Almolda. El document ja ha entrat a formar part de l’arxiu municipal de l’Ajuntament d’Ullastrell.

Des del govern expliquen, en un comunicat, que en aquest diari -que el passat mes d’abril va complir els 100 anys- s’hi recull el dia dia de les nenes que anaven a l’escola d’Ullastrell entre els anys 1921 a 1923. D’aquesta manera, s’hi poden trobar costums, vivències, rutes i anècdotes d’aquest període, i també resulta curiós i interessant perquè fa esment a llocs emblemàtics del poble, com per exemple, la riera de Gaià. La donació d’aquest document s’emmarca dins de les polítiques de recuperació de la memòria històrica local que està duent a terme el govern en els darrers anys, i entre els quals s’hi contempla l’elaboració dels tres documentals de memòria oral, els quals compten amb la participació dels veïns del municipi vallesà.

Almolda ha subratllat que des de la regidoria de Cultura, i sempre amb estreta col·laboració amb un grup de treball format per membres de l’entitat MOU d’Ullastrell, es duran a terme diverses accions relacionades amb la recuperació d’aquest diari de l’escola Serralavella. Per exemple, ja s’ha previst muntar una exposició sobre els canvis en l’educació en els darrers 100 anys d’història al municipi. També s’ha plantejat un projecte amb la mateixa escola Serralavella per donar a conèixer i recrear part de les rutes que es troben narrades al diari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa