MónTerrassa
Copes menstruals gratuïtes a Ullastrell
  • CA

Ullastrell repartirà copes menstruals de forma gratuïta a aquelles persones del municipi que ho necessitin o ho desitgin. Aquesta és una des noves iniciatives que dur a terme l’Ajuntament, en una campanya per “conscienciar i evitar la pobresa menstrual”, alhora que té una vessant mediambiental, ja que permet sensibilitzar en “la prevenció de residus”. Des del govern asseguren que la utilització de les copes menstruals “promou la comoditat i la salut sexual, així com la reducció de deixalles no reciclables i, al mateix temps, un estalvi econòmic”.

La campanya s’ha iniciat aquest passat 20 de novembre i es pot adquirir, de manera gratuïta, a la farmàcia Montse Avilés del municipi, un cop es demostri que la persona demandant viu o està empadronada a Ullastrell. A més, el pròxim dia 30 de novembre, a les 18.30h, s’ha organitzat a l’Altell del Casal Cultural una xerrada sobre ecomenstruació, en la qual es posaran sobre la taula i es resoldran dubtes sobre les “alternatives sostenibles als convencionals tampons, compreses i salvaslips”.

Amb aquesta iniciativa el municipi es converteix així en un dels primers de tot Catalunya en promoure aquests articles de forma
gratuïta. Cal recordar que a Terrassa el 2016 la CUP va presentar una moció, la qual va ser aprovada pel ple municipal, en què s’impulsava un programa de distribució gratuïta de copes menstrual i altres mètodes de recollida del sagnat. També el president Pere Aragonès va anunciar a finals de setembre que aquest curs escolar 2021-22 arribarien als centres educatius d’arreu del país productes d’higiene menstrual reutilitzables, com la copa, per distribuir-les de manera gratuïta a dones pertanyents a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Una campanya que també va destacar que “tenia un impacte positiu en l’economia, la salut i el medi ambient”. Segons un estudi de Zero Waste Europa l’adquisició de tampons i compreses pot suposar un cost anual d’entre 21 i 125 euros, el que pot suposar al llarg de la vida més de 4.000 euros gastats en productes d’higiene menstrual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa