MónTerrassa
L’Ajuntament d’Ullastrell compra el Sindicat
  • CA

L’Ajuntament ha fet oficial aquest mes de juliol la compra dels dos edificis més emblemàtics de l’anomenat Sindicat, concretament, es tracta dels edificis del Molí i del Celler. Ambdós immobles formaven part de l’antic Celler Vitícola d’Ullastrell i eren actualment en mans d’un fons d’inversió. Segons ha manifestat el Consistori en un comunicat, la compra s’ha tancat per un total de 227.000 euros pels dos edificis.

Dues finques de gran valor patrimonial i històric

“El sindicat” en un principi fou el “Grupo Sindical de Colonización nº 898 Bodega Cooperativa”. També era la seu de la “Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos” i, posteriorment, la Cambra Agrària Local dels anys 1977 fins al 1994 i el Celler Vitícola d’Ullastrell SAT fins que va arribar a la seva dissolució per motius financers. Des de la seva fundació va estar finançada per moltes famílies del mateix municipi que van fer d’aquests dos edificis un important motor econòmic i social del poble.

Des del govern municipal asseguren que la compra dels edificis per part de l’Ajuntament “obre un ventall de possibilitats en molts aspectes, tant culturals, de serveis, de promoció local, etcètera”. Així doncs, encara no hi ha un projecte concret per tornar-los a donar vida però si moltes opcions sobre la taula i moltes expectatives. Són dues finques molt cèntriques i de molt valor patrimonial, urbanístic i històric, que des de l’executiu local consideren que “amb la compra i la cessió del Progrés recuperem pel poble el que és del poble”.

Fotografia de l’any 1949 del Sindicat Agrícola d’Ullastrell

Nou mobiliari al Bar del Casal

D’altra banda, ja està en funcionament el nou mobiliari del Bar del Casal i l’Altell gràcies a la inversió que ha realitzat l’Ajuntament d’Ullastrell de 9.610,26 € iva inclòs. Aquesta actuació se suma a les inversions realitzades a l’edifici com la renovació de les butaques del casal, renovació d’equip tècnic del teatre, reformes en l’entorn de l’equipament, la remodelació de la Biblioteca Josep Massagué i la construcció de l’accés amb ascensor des de l’aparcament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa