MónTerrassa
Així viu el confinament l’alcalde d’Ullastrell Jaume Puig
  • CA
Jaume Puig, en el seu despatx a l'Ajuntament d'Ullastrell
Jaume Puig, en el seu despatx a l’Ajuntament d’Ullastrell | Cedida

!--akiadsense-->

Jaume Puig és l’alcalde d’Ullastrell. El republicà explica a Món Terrassa com està vivint aquest període de confinament tant en la seva vessant professional com personal:

“Els dies passen depressa, molt depressa. Comparteixo el confinament entre dos espais bàsicament: l’Ajuntament i la nostra casa. Tot i que l’Ajuntament està tancat i totes les persones treballadores estan fent teletreball jo segueixo anant cada dia 5 o 6 hores a al despatx. Aquests dies, sobretot al principi, estan passant moltes coses que requereixen una atenció molt especial per part dels governs. I l’ajuntament segueix funcionant al servei del veïnat, aquest és el nostre deure.

També és veritat que com que som un ajuntament amb molts pocs recursos, tant jo com algun regidor, col•laborem en fer rondes pel poble per si algú vol consultar alguna cosa de primera mà, aportem material higiènic a les botigues del poble,…

Després, a la tarda, seguim enganxats a l’ordinador i al mòbil. Aquest maleït virus no descansa, nosaltres tampoc. Les tardes són també moment per a reunions de govern, reunions específiques amb el partit, companys alcaldes i alcaldesses. Els grups de whatsapp han augmentat considerablement i les informacions van molt depressa. Un alcalde normalment ja no té horaris, i ara encara menys. Personalment intentem prestar molta atenció en la comunicació i en que tothom rebi les noticies i indicacions que es donen des de totes les administracions. En aquest sentit ens preocupa molt la bretxa digital, i estem fent molts esforços en que tota aquella gent que no disposa de xarxes o no té accés a la xarxa pugui seguir informada. També estem molt pendents de les persones vulnerables. Així, hem engegat una sèrie de trucades telefòniques a les persones majors de 60 anys per informar-los en cas de que en tinguin necessitat.

Aquests dies el cap no para de donar voltes en pensar mesures, idees, gestionar propostes, també queixes, i sobretot en informar.

A casa, jo tinc una filla de 13 anys i un fill de 7. Ambdós ho estan portant molt bé. Fem rutines diàries i col•laboren molt. La gran telestudia molt ja que l’institut així li demana. El petit està encantat de la vida amb el confinament i el primer dia ja em va dir que estava molt content perquè ara almenys em veurà cada dia i podem jugar una estoneta plegats.

Aquesta crisi posarà sobre la taula molts temes,molts. Però un d’ells serà sobre els recursos que disposem els pobles petits de forma ordinària, que crec que les administracions s’hauran de plantejar, ja no només per afrontar crisi com aquesta (que esperem que sigui passatgera) sinó per poder servir als nostres veïns i veïnes amb totes les garanties. Ara mateix ja estem rumiant la sortida de la crisi, però els ajuntaments amb més recursos podran fer més coses que els ajuntaments petits, i això és altament injust”

Jaume Puig fent una videoconferència amb els regidors de govern
Jaume Puig fent una videoconferència amb els regidors de govern | Cedida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa