MónTerrassa
Ullastrell es prepara per les Festes de Serralavella
x
El cartell de les festes de Serralavella | AJUNTAMENT D’ULLASTRELL

Ullastrell es prepara per acollir des d’aquest dissabte 23 de març i fins el diumenge 31 de març les Festes de Serralavella. La Serralavella és una diada que se celebra cada any el dimecres del mig de la Quaresma –concretament el quart dimecres- i antigament signi cava un descans per la mainada mentre passaven els 40 dies de dejuni i abstinència que exigia la Quaresma. Arribat aquest dia, els nens s’ajuntaven formant grups carregats amb un cistell, un tronc i un xerrac. Aquestes colles s’engalanaven amb una bandera com a estendard. Tot el dimecres el dedicarien a anar a cantar casa per casa la cançó de la Serralavella mentre serraven el tronc tot simbolitzant que serraven la Vella Quaresma pel bell mig, una vegada acabada la cantada cada casa els hi donava ous, ametlles, dolços,….i algun dineró, que finanalitzada la jornada es repartirien entre tots.

Durant aquests dies s’aniran succeint diverses activitats. El dissabte 23 de març se celebrarà la II Fira de la cervesa artesana. El diumenge 24 tindrà lloc la VIII Cursa de Muntanya d’Ullastrell, que serà en benefici de la Fundació MSD. El dimecres 27 de març tindrà lloc el Pregó d’inici de festes a càrrec de la Vella Quaresma. Acte seguit hi haurà una xocolatada popular i la cantada de Serralavella per tot el poble. El dijous, l’Hora del conte. El divendres, XIIè Concurs de cuina de Quaresma. Pel dissabte 30 de març, esmorzar popular, matí de jocs i l’espectacle infantil Que comenci la festa!, la rua del bacallà, i els concerts de Golden Beat i de la Gossa Sorda.

De cara al diumenge 31 de març, el dia de la cloenda, se celebrarà la XIVª Fira de Serralavella i Quaresma, la via crucis de tapes, el VII concurs de Serratroncs, la gran cantada popular de la Serralavella, la XXXIVª trobada gegantera i la calçotada solidària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa