MónTerrassa
Presentat el 38è Festival Jazz Terrassa
  • CA
x
Alfredo Vega, present a l’acte de presentació del 38è Festival Jazz Terrassa | AJUNTAMENT DE TERRASSA

Aquest divendres s’ha presentat a la Nova Jazz Cava el 38è Festival Jazz Terrassa, organitzat pel Club Jazz Terrassa d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, amb la col·laboració de l’Ajuntament. A l’acte de presentació hi han participat l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, la presidenta d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Maria Miralda, la coordinadora del Festival, Susanna Carmona, i alguns dels artistes que actuaran al festival. També hi han assistit el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Cultura, Amadeu Aguado, i patrocinadors del Festival.

El 38è Festival de Jazz de Terrassa se celebrarà del 6 al 24 de març, amb una variada oferta d’actuacions musicals que barreja noms de l’escena internacional amb figures consagrades i emergents de casa nostra, i amb el Pic-nic Jazz i el premi Jazzterrassman com a moments més esperats del certamen.

La 38a edició del Festival de Jazz de Terrassa presenta una programació amb una gran “varietat estilística” que té en Kenny Barron, David Murray, Youn Sun Nah o Enrie Watts els seus principals caps de cartell. En total s’han programat una seixantena de concerts i activitats paral·leles en els dinous dies de festival que, un any més sarribaran més enllà de Terrassa amb concerts a Vacarisses, Viladecavalls i Matadepera. A més, aquest any, el festival coincideix amb el 60è aniversari del Club de Jazz dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals –l’entitat organitzadora— i el 25è aniversari de la Nova Jazz Cava, seu dels principals concerts.

Engany, el festival acull varies presentacions discogràfiques i estrenes de projectes inèdits que reflecteixen les tendències del jazz contemporani d’arreu del món però amb especial atenció al llegat del jazz nord-americà modern. Un dels seus representants és el pianista Kenny Barron, que enguany rep el Premi Jazzterrasman 2019 en un concert a quintet i presentant nou àlbum.

També serà a Terrassa un jazzman primigeni a l’avantguarda com David Murray i un tòtem del saxo com Ernie Watts. La baterista i compositora Terri Lyne Carrington coliderarà a tres bandes The Children of the Light, amb Danilo Pérez i John Patitucci, sota l’estela de Wayne Shorter. Igualment, la cantant sud-coreana Youn Sun Nah trenca esquemes amb una personalitat desbordant i oberta a múltiples tendències.

I a banda dels noms internacionals, l’escena catalana queda reflectida amb Big Mama, Dani Nel·lo, WOM’s Collective, Meritxell Nedderman, Laura Simó, Rita Payés, Marina Tuset o JazzJove Non Stop.

La coordinadora del festival, Susanna Carmona, es felicita pel fet d’aconseguir que el programa musical d’enguany “respongui a les expectatives”, sigui “divers” i estigui “obert al jazz de totes les tendències”. Carmona assegura que aquesta edició és “un reflex de la història del festival i un intent de representar l’evolució del jazz amb la presència de nous clàssics moderns”.

En aquest sentit, L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, destaca “la projecció exterior, de promoció econòmica i d’inversió de futur per a la ciutat” que representa el festival. “Es molt més que un certamen de música que posa Terrassa en el mapa cultural del país”, celebra l’alcalde egarenc.

D’altra banda, aquest any el festival coincideix amb el 60è aniversari de l’entitat organitzadora, el Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, que es commemorarà amb l’especial ‘Un viatge pel 60 aniversari: imatges i col·loqui’. El director artístic de la 38a edició del festival, Valentí Grau, assegura que “serà un reconeixent a totes les persones que han fet possible el festival”. L’acte comptarà amb una proposta mixta amb passi de material audiovisual i un doble concert amb músics de diferents generacions que han estat vinculades al Club de Jazz.

x
El cartell del 38è festival Jazz Terrassa | JAZZ TERRASSA

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa