MónTerrassa
La 5ª edició de la Fira de l’Oliva engega motors

Aquest dimecres s’ha presentat la 5ª edició de la Fira de l’Oliva, organitzada per l’Associació de Comerciants El Tomb de Ca N’Anglada amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha participat aquest matí en l’acte de presentació, on també hi ha participat la secretària de l’Associació de Comerciants El Tomb de Ca n’Anglada, Susana Medina; i el dinamitzador de l’Associació de Comerciants El Tomb de Ca n’Anglada, David Traver; ha tingut lloc a la Masia de Ca n’Anglada i ha comptat amb una degustació d’oli de proximitat, pa d’olives i botifarra de farigola.

La Fira de l’Oliva, que se celebrarà el dissabte 27 d’abril, comptarà amb diverses de parades de productes relacionats amb l’oli, les olives i derivats, entitats culturals de procedència vinculada amb la producció d’oli, productes d’alimentació artesana i petits elaboradors, comerç local, entitats culturals i un ampli programa d’activitats: tasts d’olis, xerrades, tallers i activitats infantils, concursos, concerts i l’esperada ruta de tapes que discorre per diversos establiments de restauració del barri (de dijous 25 d’abril a diumenge 5 de maig).

Amadeu Aguado s’ha referit al sorprenent creixement d’aquesta fira que “va començar sent molt petita” i ha destacat la importància del petit comerç al barri de Ca n’Anglada. Abans, Susana Medina, secretària de l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada -El Tomb- s’ha referit a la trascendència que té la Fira pel comerç del barri, i David Traver, dinamitzador de l’entitat ha desgranat alguns dels actes que s’hi podran veure tot explicant la transversalitat de la Fira amb les diverses entitats del barri i de la ciutat. Malgrat la seva curta trajectòria, la Fira de l’Oliva és de les més esperades per la seva particularitat i per l’atractiu d’un dels ingredients essencials de la dieta i la cultura mediterrània: l’oli d’oliva. La Fira de l’Oliva discorrerà novament pels carrers Santo Tomàs i Sant Cosme amb acabament a la Plaça de Ca n’Anglada.

L’esdeveniment comptarà amb diverses parades de productes relacionats amb l’oli, les olives i derivats, entitats culturals de procedència vinculada amb la producció d’oli, productes artesans i petits elaboradors, productors de proximitat, venedors i elaboradors de producte ecològic, comerç local, entitats culturals i socials, i un ampli programa d’activitats: tasts d’olis, xerrades, tallers i activitats infantils, concursos i concerts.

La Carpa de l’Oli serà un dels punts més atractius de la Fira. Després d’una xerrada sobre l’amaseració d’olives es farà un tast d’olis d’oliva. I a la tarda, pels més petits, hi haurà un taller gastronòmic sobre l’elaboració de coca d’oli amb olives, ceba i tomàquet i el pa d’olives. Ja és tradició que pels volts de la 1 del migdia es faci la Plantada de l’Olivera a la Plaça de Ca n’Anglada a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Sr. Alfredo Vega acompanyat de música en viu. Al migdia se servirà una degustació d’un producte exclusiu per l’ocasió: pa d’olives amb butifarra de farigola.

El Comerç del barri i les entitats

La Fira de l’Oliva té un component de promoció social i econòmica molt important pel territori. Es tracta d’una jornada en què els comerços, restauradors i tots els sectors tenen l’oportunitat de fer més visible la seva feina al conjunt de la ciutadania. La vinculació de les entitats al territori també es tradueix en una alta participació dins la Fira. Per exemple, L’Horta Comunitària de Ca n’Anglada, un projecte que depèn de Serveis Socials, hi serà present tant en un estand informatiu com en el taller d’elaboració de sabó artesanal a partir d’olis reciclats de cuina (dimecres 24 a les 18h).

La Biblioteca del Districte 2 ofereix una exposició permanent de llibres relacionats amb l’oli, les olives i les oliveres, un taller sobre l’essència de l’olivera (dimecres a les 10:30h), dos contes relacionats amb el món de l’oliva (dimecres i divendres a les 18h) i l’exposició dels treballs dels alumnes de les escoles: Agustí Bartra, Antoni Ubach i Ramon Pont sobre el món de l’oliva en forma d’escrits i de contes, que restaran exposats a la BD2 fins el dissabte 4 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa