MónTerrassa
Les Ribes Blaves, un paratge excepcional i protegit
  • CA
Detall de les Ribes Blaves | Marta Maseras

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Les Ribes Blaves les trobem al creuament de la Carretera B-120 (Olesa-Viladecavalls) amb la carretera que puja a la urbanització Ribes Blaves. Es tracta d’un paratge espectacular i que val la pena veure en directe, tot i que no sempre tindrem la sort de veure-les en plena esplendor ja que el color blavós depenent de la llum queda més o menys desdibuixat. Tanmateix, es tracta, sens dubte, d’unes pedres considerades úniques al món.

Podem deixar el cotxe momentàniament a la zona del pont. Es pot baixar a peu, però el camí és relliscant i una mica perillós per les pedres i el pendent. La falla és la mateixa que la de les Roques Blaves d’Esparreguera.

Un detall de les roques, considerades úniques al món | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Està catalogat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ja que presenta unes característiques que fan de l’indret un punt molt important a escala internacional. S’hi pot observar la falla que posa en contacte els materials paleozoics (de l’era primària) i els cenozoics (de l’era terciària) i que separa la Serralada Prelitoral Catalana de la fossa tectònica del Vallès-Penedès.

Va aparèixer a causa d’un moviment tectònic fa 30 milions d’anys i tenen un gran atractiu didàctic, la qual cosa fa que molts instituts i universitats s’hi acostin per fer-hi estudis mensualment. Aquest aflorament es constitueix de farina de falla de tonalitats blavoses originada per la deformació i trituració de la pissarra, fet que provoca grans badlands o xaragalls a causa de l’erosió eòlica i fluvial.

Fonts: Turisme Olesa de Montserrat / Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya

Les Ribes Blaves, de difícil accés però meravellosa vista | Marta Maseras

!--akiadsense-->

El color blavós, característic de les Ribes Blaves | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Localització de les Ribes Blaves | G.E.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa