MónTerrassa
El refugi del poble de Rellinars durant la Guerra Civil
Ruta de les Fonts de Rellinars | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Avui sortim a estirar les cames a Rellinars. Deixem el cotxe a l’aparcament de la parròquia de sant Pere i sant Fermí i seguim les indicacions del GR5, rodejant la paret del cementiri i a uns 300 metres agafarem un sender a la dreta que ressegueix la sèquia. Passarem un pontet sobre la riera i a uns 500 metres trobarem les Fonts de Rellinars. Ideal si aneu amb criatures, té una bona explanada i una zona de pícnic on fer un bon esmorzar o berenar.

L’aigua de la zona occidental del parc de l’Obac es va infiltrant a les capes subterrànies i surt amb força per la desena de sortidors que formen el conjunt de les fonts de Rellinars tot i que aquest any la trobem molt seca. Una llàstima perquè normalment raja generosa i omple la riera de Rellinars fins al Llobregat, però raja suficient per omplir les cantimplores i continuar la passejada!

Les barraques a Rellinars | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Seguim les indicacions direcció la font de Carlets, que aquest any tampoc raja gaire. Passem la presa de contenció, el camí gira i ja veiem per sota les enormes torres d’electricitat la primera barraca de pedra: la barraca de les Fonts. Continuem el camí i a uns 100 metres la segona barraca: barraca de les Cases, que pertanyia a la masia del mateix nom, dedicada al conreu de la vinya datada de l’any 1478. És una excel·lent mostra de les barraques de pedra seca que trobem per la zona. Continuem les indicacions cap a la balma de l’Andalò, on retrobem el GR5. La balma, que porta el nom de la família que va conrear aquestes terres, va ser construïda per donar refugi al poble de Rellinars durant la Guerra Civil. A 50 metres reprenem un altre cop el camí de la sèquia, que ens portarà al punt d’inici.

Respireu profund i gaudiu de l’olor de la farigola que envaeix bona part del camí. Respectem l’entorn. La ruta té una distància de 3.5km, i el recorregut està molt ben assenyalat.

Ruta wikiloc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa