MónTerrassa
VÍDEOS | Una família de senglars passeja pels carrers de La Maurina
  • CA

Cada cop s’està fent més habitual trobar famílies senceres de porc senglar passejant pels carrers de la nostra ciutat. Aquest fenomen es va incrementar notablement amb la pandèmia, quan els humans ens vam recollir a les cases i vam deixar tota la via pública per als animals. Tanmateix, els ciutadans ja han tornat a habitar places i parcs, i els senglars lluny de marxar han decidit que és un bon lloc per estar-s’hi.

Un lector de Món Terrassa ens ha fet arribar les imatges de dos senglars adults amb les dues cries passejant pels carrers de La Maurina, en direcció al barri de Roc Blanc. En concret, els ha pogut captar a la Ronda de Ponent, a l’alçada del camp municipal de futbol i del col·legi Germans Amat. Allà, els animals han creuat el pont cap a Roc Blanc, una de les zones en què el problema dels senglars és més agreujat. Faltaven pocs minuts de les onze de la nit, d’un divendres 23 de setembre. És a dir, una hora en què encara hi ha molta gent anat amunt i avall, tant en cotxe com a peu. Això però, per ells, ja no és un impediment.

Una invasió arreu de la ciutat

Els animals cada vegada més sovint fan aquestes incursions al nucli urbà a la recerca de menjar. El més normal és veure’ls en parcs i jardins, i normalment es mouen sempre per una mateixa zona. No obstant, cada vegada són més valents, tenen menys por, i s’atreveixen, fins i tot, a creuar barris sencers si no troben el que busquen.

El que en un primer moment semblava una cosa que només afectava als barris més pròxims a l’Anella Verda o al Parc Natural de Sant Llorenç, ara s’ha escampat arreu. La Maurina, Roc Blanc, Sant Pere, Sant Pere Nord, Les Arenes, Sant Llorenç, Can Boada, La Grípia… fins i tot barris més al sud com La Cogullada, són ja alguns dels barris on s’han pogut captar imatges de famílies de senglars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa