MónTerrassa
VÍDEO | Evacuat un excursionista ferit en una via ferrada del Parc Natural
  • CA

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ha tornat a viure aquest diumenge, dia 17, un nou rescat d’un excursionista ferit. L’incident ha passat pocs minuts després d’un quart de dues del migdia. Els serveis d’emergència han rebut l’avís d’un ciutadà informant d’una persona lesionada quan es trobava a la canal del Rajant, una via ferrada dins del terme municipal de Matadepera. Com a conseqüència de la caiguda, la víctima s’havia colpejat fortament la cara i patia lesions importants.

Bombers ha activat una dotació terrestre, a més de la Unitat de Rescat dels GRAE, amb l’helicòpter medicalitzat. Un cop allà, el metge del SEM ha assistit l’excursionista per fer-li les primeres cures. S’ha procedit a estabilitzar-lo i s’ha decidit endur-se’l amb helicòpter fins al Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Bombers ha facilitat un vídeo del moment de l’evacuació:

No ha estat l’únic rescat de muntanya que s’ha dut a terme aquest diumenge. Ha estat una jornada ocupada. Abans de les 11 del matí, s’ha rescatat un excursionista accident en un turmell quan es trobava a la zona del Puig del Terme, mentre feia la ruta entre Mont-ràs i Palamós. Ha estat traslladat amb llitera niu fins a l’ambulància. A pocs quilòmetres d’allà, cap a la una del migdia, una persona ha caigut i s’ha fet un trau al cap mentre feia al GR del Cap de Creus, a Cadaqués.

El GRAE també ha estat activat per atendre una excursionista ferida al turmell mentre feia la ruta dels 7 Gorgs, a Campdevànol. Ha estat immobilitzada i s’ha fet l’extracció amb gruatge amb l’helicòpter, on l’esperava una ambulància. I abans de les dues de la tarda, dues actuacions més. Una de recerca de dues persones que havien fet el cim de Torreneules i que en el camí de retorn s’han trobat amb un pendent molt fort en una zona de vent que els ha fet impossible seguir avançant. I la segona, d’un excursionista amb dolència a l’esquena quan feia ruta per un corriol de la Cova de Fou de Bor, a Bellver de Cerdanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 17, 2022 | 21:58
    Ricard abril 17, 2022 | 21:58
    No entenc tanta evacuació en helicòpter. Quan no hi havia helicòpters com es feia? Som un país de "pupes" o de "valents" irresponsables? L'Estat ha de córrer a socórrer tothom, i de franc, hagi passat el que hagi passat?
  2. Icona del comentari de: Excursionista veterà. a abril 18, 2022 | 10:47
    Excursionista veterà. abril 18, 2022 | 10:47
    Mira, Ricard. Quan jo anava a muntanya teniem assumit què, si ens feiem mal segons on, ja no en sortiem vius. Vaig conèixer quatre excursionistes que s'hi van deixar la pell anant a muntanya. Així de clar.
    • Icona del comentari de: Ricard a abril 18, 2022 | 12:11
      Ricard abril 18, 2022 | 12:11
      Crec que estem d'acord. A això em referia precisament. Perquè ara sembla que tothom té assumit que si surt a la muntanya a la mínima tornarà en helicòpter, i de franc, estigui preparat per a la travessa o no. Si sembla que el tarannà muntanyenc ha mutat una mica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa