MónTerrassa
El TSJC manté fora de la presó l’exgerent de consorcis del Vallès Occidental
  • CA
Paco Fernández, condemnat per malversació de fons quan era gerent de diversos consorcis del Vallès

!--akiadsense-->

La Sala Civil i Penal del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) ha desestimat el recurs d’apel·lació amb què l’acusació popular del cas Mercuri reclamava l’entrada a presó de l’exgerent del Consorci de Residus, de Turisme i d’Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental, Paco Fernández.

L’acusació, exercida per la plataforma SBDLC (Sabadell Lliure de Corrupció), s’oposava a l’acord de Fernández amb la justícia amb el qual pot eludir la condemna de presó si no delinqueix en cinc anys i fa dos anys de treballs a benefici de la comunitat. Ara el jutge manté la suspensió argumentant que els fets de què s’acusa Fernández a la peça 25bis són aïllats dins el cas Mercuri. SBDLC recorrerà de nou la mesura, ara al Tribunal Suprem. El jutge assenyala que la quantitat malversada per Fernández van ser 32.877 euros, “una part mínima del pressupost del Consorci de Residus, de més de 18 milions d’euros”. Al mateix temps, el tribunal considera que l’acusat “ha fet un esforç important” per reparar el dany causat, alhora que apunta que hi ha motius de salut que desaconsellen l’entrada a presó.

Per a la plataforma SBDLC, però, aquests arguments són “decebedors i preocupants”. L’acusació popular recorda que Fernández va ser condemnat a tres anys de presó per malversació de fons públics i per falsedat documental, i assenyala que es tracta d’una pena molt inferior a la petició feta des de SBDLC, de 12 anys de presó. La plataforma també lamenta que la suspensió d’entrada a centre penitenciari no té en compte que Fernández també està sent investigat a la peça 31 del cas Mercuri per presumptes delictes contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació i prevaricació. Per aquests motius, SBDLC avança que demanarà al Tribunal Suprem que revisi la suspensió d’entrada a presó. Consideren que, si Fernández complís la condemna, seria “una mesura exemplificadora contra la corrupció” que contribuiria a “eradicar els comportaments corruptes a l’administració”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa