MónTerrassa
Tres ferits i 15 kilòmetres de cues a l’AP-7 
  • CA

Tres persones han resultat ferides de caràcter menys i s’han produït fins a 15 kilòmetres de cues a l’autopista AP-7 , en el seu pas per la comarca del Vallès Occidental. Els fets han passat al terme municipal de Sant Cugat del Vallès, segons han informat el Servei Català de Trànsit i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El sinistre amb ferits ha col·lapsat el trànsit en un dels punts de major presència de vehicles de tot el país. Les últimes informacions apunten que en el sinistre s’hi han vist implicats dos turismes i dos camions. Tot ha passat en una hora punta, a les 10.00 hores, i en direcció sud.

Un carril obert de l’autopista AP-7 inicialment on hi ha hagut ferits

En un primer moment s’ha mantingut obert un carril però finalment s’ha tallat tota la zona de l’autopista AP/. Les retencions han anat augmentant fins als 15 quilòmetres entre Sant Cugat i Mollet del Vallès. El Servei Català de Trànsit a informat que cap a dos quarts de dues de la tarda la situació s’havia normalitzat. Els carrils de circulació s’havien reoberts. Malgrat totm, les aturades encara han romàs presents unes hores entre els termes municipals de Montmeló i de Barberà de Vallès, sempre en direcció Tarragona, i de retruc també continuava afectada la C-17 a Parets.

Una campanya contra les distraccions al volant

El Servei Català de Trànsit i policies locals han posat en marxa una campanya de prevenció contra les distraccions durant la conducció. Paga la pena recordar que l’an passat, el 2021, aquestes van continuar sent la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres del país. Després es van situar les infraccions de les normatives, les errades dels conductors i la velocitat excessivam en vies de diversa consideració.

Es parla per mòbil mentre s’està al volant, i és molt perillós

Altres accions, com pot ser parlar a través del telèfon mòbil o aprofitar per escriure missatges, sintonitzar la ràdio o programar el GPS van ser els culpables del 23,5% de la sinistralitat -1 de cada 4 accidents amb víctimes-.

Dos morts i ferits en un atropellament a l’AP-7 a Tarragona

L’autopista AP-7 ja va ser notícia ahir diumenge 24 d’abril per un terrible accident mortal. El sinistre va obligar a tallar els carrils de circulació fins a ben entrada la matinada del dilluns. Les morts a les vies catalanes no paren de créixer després del parèntesi de la pandèmia i del confinament, que va reduir el trànsit a les vies del país a mínims històrics.

Les estadístiques mortals es tornen a disparar

Amb la recuperació del ritme normal, els sinistres mortals han tornat a disparar les estadístiques. Amb les dues víctimes s’arriba ja a 40 aquest 2022, 5 el cap de setmana de Sant Jordi. I una altra dada preocupant: 9 han mort atropellades fins a aques mes d’abril, només cinc menys que en tot el 2021.

Dues persones moren en un xoc frontal a l’N-141C

El cap de setmana tràgic a les carreteres catalanes va començar el mateix dia de Sant Jordi. Dues persones van perdre la vida al matí en un xoc frontal a la N-141C al terme municilpal de Moià, capital de la comarca, i una tercera va resultar ferida molt greu. Els fets van passar al quilòmetre 21. Les causes del sinistre mortal són encara una incógnita i els Mossos ho estan investigant. Es van mobilitzar agents de la policia catalana, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Un menor que conduïa un patinet elèctric mor atropellat

El dissabte 23, un menor que conduïa un patinet elèctric va morir atropellat per un cotxe a la B-224, al quilòmetre 14, a l’altura de Masquefa (Anoia). La proliferació d’aquest mitjà de transport personal fa que les incidències vagin en agument a tot tipus de vies, urbanes i interurbanes.

Imatge de l'autopista AP-7 | ACN
Imatge de l’autopista AP-7, on hi ha hagut un accident amb ferits | ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa