MónTerrassa
Traslladen un rusc d’abelles de Barcelona a Viladecavalls
  • CA
Trasllat del rusc que s'havia ubicat en un centre de transformació de Barcelona
Trasllat del rusc que s’havia ubicat en un centre de transformació de Barcelona | Endesa

!--akiadsense-->

Endesa ha traslladat un rusc d’abelles que estava ocupant una paret i part del sostre d’un centre de transformació a la plaça Cirili Pellicer, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els treballs s’han realitzat per tècnics especialistes en apicultura i de matinada, amb un perímetre de seguretat per als vianants i, sense interrompre el subministrament elèctric dels veïns.

L’actuació, coordinada per tècnics de la Companyia, va començar amb la instal·lació d’un envà a la part exterior del centre de transformació per accedir al sostre i realitzar l’obra civil. Posteriorment, ja de nit, es van connectar dos grups electrògens, el que va evitar el tall subministrament als clients que depenen d’aquella instal·lació. Un cop establert un cordó de seguretat de 300 metres de radi, els operaris van obrir el sostre i els tècnics, especialistes en apicultura, van procedir a la retirada de l’eixam seguint criteris de conservació i respecte dels insectes durant el procés de divisió dels ruscos. Els treballs va finalitzar amb el tancament del sostre i reconnexió de la instal·lació a la xarxa de subministrament elèctric.

D’aquesta manera es garanteix, per una banda, la seguretat davant de possible picades o molèsties als usuaris de la plaça de Fra Eloi de Bianya, dels infants de l’escola adjacent al centre de transformació, i dels operaris que habitualment han d’accedir a la instal·lació; i per altra, la continuïtat de la colònia d’abelles.

Quant a la nova ubicació de l’eixam d’abelles, el rusc s’ha traslladat a una colònia, ubicada al terme municipal de Viladecavalls. Aquí tornaran a desenvolupar les seves funcions de manera molt més productiva que el centre de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa