MónTerrassa
Terrassa se solidaritza amb la lluita per aclarir el crim d’Helena Jubany
  • CA
Helena Jubany va ser assassinada a Sabadell l'any 2001

!--akiadsense-->

L’any 2001 es va produir a Sabadell l’assassinat de l’Helena Jubany, sòcia de la Unió Excursionista de Sabadell. La van matar al bloc de pisos on vivien dos membres de la Secció Natura d’aquesta entitat: Montserrat Careta, que va ser preventivament empresonada l’any 2002 i es va suicidar a la presó, i la seva parella, Santiago Laiglesia, que va estar imputat però no va ser empresonat ni detingut. El cas no va arribar a judici i fou sobresegut el 2005. Això va causar el desconsol de familiars i amics, i una sensació d’impotència i perplexitat entre molts sabadellencs davant la impossibilitat d’esclarir uns fets tan greus.

Dilluns 6 d’abril de 2020, la família de l’Helena Jubany va obrir un web amb informació del seu assassinat. A helena.jubany.cat/crim hi pots trobar detalls del crim i de la investigació, que es va tancar sense concloure ni resoldre el crim comès el 2 de desembre de 2001. Poc després es va iniciar una campanya de recollida de signatures i adhesió al Manifest per aconseguir la reobertura de la causa judicial per l’assassinat de l’Helena Jubany i lluitar fins al final per esclarir els fets i trobar-ne els responsables.

Més de 14.000 persones l’han signat amb poc més d’un mes. La campanya de recollida de signatures ja ha finalitzat i ara s’ha engegat una acció de micromecenatge per quan calgui contractar els millors professionals per aconseguir la reobertura de la causa del crim no resolt. Des de Terrassa es pot veure en el web de signatures del Manifest sabadellenc com desenes i desenes d’egarencs han signat el manifest i s’han sumat a la causa. Entre aquestes destaca la Síndica de Terrassa, que aquest dimecres ha fet oficial la seva adhesió al Manifest:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa