MónTerrassa
Terrassa tindrà càmares de videovigilància a parcs i places
  • CA

Davant l’increment d’actes incívics, en alguns casos amb agressions a membres del Cos de la Policia Municipal de Terrassa, des de l’Equip de Govern es ve treballant des de fa dies en la implementació de noves mesures per tal d’aconseguir garantir la seguretat als carrers de la ciutat. L’objectiu de les mesures es centren en posar fre, de manera immediata, a diferents actes incívics recurrents que s’han produït en alguns punts de la ciutat, així com a les diferents situacions de manca de respecte, i en alguns casos agressions, que agents del cos de Policia de la ciutat ha patit en alguna ocasió.

Així, dijous, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es va reunir amb els responsables de seguretat de l’Ajuntament, juntament amb la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero; i l’Intendent Major, Antoni Flores, per establir una sèrie d’actuacions per millorar la situació, garantir la seguretat ciutadana, així com per facilitar la tasca dels agents del Cos. En aquest sentit, a més, els responsables de seguretat de l’Ajuntament van presentar la proposta de mesures als diferents representants sindicals del Cos de Policia Municipal, tant per mostrar el suport municipal a la seva tasca, com per acordar i contrastar les propostes de millora a implementar.

La successió de casos d’incivisme ha portat als responsables municipals, d’acord amb les recomanacions del propi Cos de Policia Municipal, a sol·licitar de manera urgent la instal·lació de càmeres de videovigilància a diferents espais i places de la ciutat. Amb aquesta mesura es pretén disposar d’un nou mecanisme disuassori en alguns punts de la ciutat amb afluència de persones, així com un recurs per a identificar actes incívics o delictius que es puguin produir.

Sala de comandament i càmeres per als agents

D’altra banda, es sol·licitarà al Departament d’Interior desenvolupar de manera urgent la proposta de disposar d’una Sala conjunta de comandament entre el Cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. Aquesta proposta es ve parlant en les darreres reunions amb la Generalitat, com una proposta de millora i de treball conjunt. D’aquesta manera, tal com ja s’està realitzant darrerament amb l’emissora compartida, s’aconseguiria millorar l’efectivitat i l’eficiència de les actuacions a la ciutat.

Una altra mesura passaria per habilitar punts d’atenció conjunt al territori dels cossos de seguretat que actuen a la ciutat, Mossos d’Esquadra i Policia Municipal. L’objectiu seria, principalment, facilitar tant les pròpies actuacions, com un nou accés a la ciutadania de manera més àgil i directa. Aquesta proposta es traslladarà properament al Departament d’interior, per tal de treballar-la conjuntament.

Finalment, en la reunió amb els representants de les seccions sindicals, des de l’Equip de Govern i des dels propis comandaments del Cos es va acordar el compromís de treballar per reforçar les actuacions que es realitzin, millorant i agilitzant la millora de recursos i equips per als i les agents. Al mateix temps, es va voler transmetre als membres del cos un missatge de suport i la voluntat clara de l’Equip de Govern de seguir treballant en fer efectives aquestes mesures. En aquest sentit, s’espera que properament es recepcionin les càmeres unipersonals per a dotar als i les agents d’aquests dispositius, així com altres millores en l’equipament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa