MónTerrassa
La tempesta deixa arbres caiguts i carrers inundats a Terrassa
  • CA

I finalment la pluja va arribar a Terrassa, però com sol passar, no ho va fer de la millor manera i va deixar arbres caiguts i carrers inundats. Amb poc menys d’una hora mitja, la ciutat va veure com queien prop de 20 mm d’aigua -segons informa el membre de Meteoclimàtic Ramon Navarro-. Aquesta gran quantitat de precipitacions va provocar diversos danys i va obligar als Bombers de la Generalitat a fer diverses sortides.

El telèfon d’emergències 112 va rebre 22 trucades des de Terrassa alertant de situacions de perill. Va ser la cinquena localitat on es van produir més trucades, la primera del Vallès Occidental.

Arbre caigut a l’avinguda d’Abat Marcet de Terrassa a causa de la tempesta | Jordi Carpio

Arbres, contenidors i tendals volant

Les principals actuacions dels Bombers van ser les habituals de quan es produeix aquest tipus de fenomen. Més enllà de la corredissa de diversos contenidors, que van ser víctimes dels vents huracanats que van acompanyar la pluja, qui més va patir van ser els arbres. Especialment afectada va ser la zona de Sant Pere, Torrent d’en Pere Parres i Zona Esportiva.

A l’avinguda Abat Marcet fins a dos arbres de grans dimensions van cedir a la ventolera i van acabar a terra. Per sort, no van provocar cap dany humà. Segurament perquè amb aquell temporal pocs van atrevir-se a sortir al carrer. La força del vent -que en alguns barris va arribar als 65 km/h- també va arrencar diversos tendals que van sortir volant i anant a espetegar en llocs ben allunyats de la casa original. A hores d’ara no es té coneixement que provoquessin cap ferit.

Aquest dissabte al matí, la piscina de Vallparadís tampoc ha pogut obrir amb normalitat a causa de la gran quantitat de fulles i branques que hi havia a l’aigua. També del fang arrossegat per la pluja.

Arbre caigut a l’avinguda d’Abat Marcet de Terrassa a causa de la tempesta | Juanita Sanchez

Pedra de la mida d’una oliva grossa

Malgrat que la ciutadania estava més que avisada que aquest divendres a primera hora de la tarda estava previst que ens creués un front de precipitacions acompanyat de calamarsa, els terrassencs no s’ho acabaven de creure. Massa vegades el servei meteorològic emetia un avís de perill i a Terrassa la pluja o passava de llarg o deixava quatre gotes.

Aquest cop no ha estat així. I si una cosa va sorprendre especialment, a més del cel negrós que semblava que s’acabava el món, va ser la pedregada amb què va venir acompanyada. La calamarsa va ser curta però intensa, amb pedres de la mida d’una oliva o fins i tot més. Això va provocar alguns danys en vehicles que estaven aparcats al carrer i en mobiliari urbà i de restauració.

Mida de la calamarsa que va caure amb pocs minuts a Terrassa | @isagh23
Contenidors moguts i tombats per la força del vent | JP Lorca
La calamarsada va deixar el terra ben blanc | Patricia Carreño

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa