MónTerrassa
Sentència pionera a Terrassa que permet esterilitzar una menor autista
  • CA

Un jutjat de Terrassa ha dictat una sentència pionera que permet esterilitzar una menor discapacitada ja que perd el control cada cop que té la menstruació. Així, el jutjat la declara incapaç total, la inhabilita per votar, dóna la pàtria potestat als seus pares per la resta de la seva vida i permet practicar-li una extirpació de l’úter que impossibilitarà que tingui la regla. Els metges, inicialment reticents a l’extirpació, van acabar admetent que era l’única opció viable, i la fiscalia també s’hi va mostrar favorable.

L’escrit del Jutjat de Primera Instància número 8 de Terrassa, avançat pel digital ‘El Español’ i al qual ha tingut accés l’ACN, recull que l’adolescent, de 15 anys, pateix una discapacitat intel·lectual severa des del naixement, una patologia que “de forma persistent l’impedeix desenvolupar de forma adequada, efectiva i en pla d’igualtat, les facultats inherents” a la noia.

Després d’una exploració per part del jutge i un reconeixement del metge forense, el jutge determina “sense cap dubte” que la menor “pateix una discapacitat mental qualificable com a severa, d’origen congènit, de pronòstic irreversible” i “incapaç de comprendre o prendre decisions en relació a qualsevol tipus de qüestió d’alguna transcendència o complexitat, tant en l’àmbit personal com el patrimonial”. “En qualsevol acte d’una certa transcendència necessita assessorament i consell”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa