MónTerrassa
S’acorda mantenir el Pla d’Emergència fins que la situació es normalitzi
  • CA
Reunió del Comitè d'Emergència de Terrassa
Reunió del Comitè d’Emergència de Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El Comitè d’Emergències Municipal s’ha tornat a reunir aquest aquest matí a la sala d’Emergències i Mobilitat de l’edifici Glòries per fer seguiment de la situació i conèixer les darreres incidències a la ciutat per la situació meteorològica. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit el comitè al que també hi han assistit la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero; i el regidor d’Arquitectura, Urbanisme i Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, juntament amb el personal tècnic dels diferents serveis municipals i Creu Roja, per avaluar els esdeveniments d’ahir i la passada nit, i valorar les accions a emprendre durant les properes hores per retornar la normalitat als espais públics i per garantir el correcte funcionament dels serveis. El Comitè d’Emergències ha acordat mantenir el Pla d’Emergència Municipal fins que la situació estigui

normalitzada. Sembla que a partir de la tarda i demà el sol serà el protagonista, i amb temperatures suaus i més de primavera que d’hivern.

A la reunió d’aquest matí, cada servei municipal present ha informat de la situació. Des de Policia Municipal s’ha informat de les trucades rebudes durant la nit i de les afectacions registrades. La gran majoria d’avisos han estat degut a la caiguda d’arbres, inundacions, embornals obstruïts o tapes de clavegueram fora de lloc. Aquest matí, cap a les 6.30 h, s’ha reobert al trànsit la carretera de Rubí, que havia estat tallada des de les 5.45 h aproximadament, a causa de la caiguda d’un arbre.

Pel que fa als dispositius necessaris per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania en situació de risc, els Serveis Socials municipals, conjuntament amb Creu Roja, tenen activat els llits d’emergència del servei d’allotjament d’urgència i acollida nocturna L’Andana. Aquests equips treballen en coordinació amb la Policia Municipal per detectar i visitar aquelles persones que visquin al carrer o en situació d’infrahabitatge. Actualment, l’Andanda té disponibles 33 places i 7 llits més d’emergència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa