MónTerrassa
Bombers ha realitzat cinc rescats a Terrassa aquest 2019
  • CA
Exercici de rescat dels Bombers al Parc Natural
Exercici de rescat dels Bombers al Parc Natural | Bombers

!--akiadsense-->

Aquest dimecres 7 d’agost, s’ha dut a terme un exercici de rescat de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. L’activitat ha consistir en el rescat d’una cordada d’escaladors en dificultats. Els escaladors han estat evacuats mitjançant un descens per la paret i, un cop a terra, un helicòpter de rescat n’ha fet l’evacuació mitjançant una maniobra de grua.

Rescat al Parc Natural de Sant Llorenç
Rescat al Parc Natural de Sant Llorenç | Bombers

!--akiadsense-->

Aprofitant aquest exercici pràctic, els Bombers fan una crida a la precaució a la muntanya. El nombre de rescats efectuats van a la baixa per primera vegada des del 2016. Segons dades del cos, fins a 31 de juliol se n’han realitzat 699, un 7% menys que a la mateixa data de l’any anterior. No obstant això, el cos fa una crida a la prevenció i insisteixen en la importància d’anar perfectament equipats i preparar la ruta prèviament. A hores d’ara, ha explicat Alfons Esterlich, sergent de la Unitat Tècnica dels GRAE dels Bombers, els Pirineus, Montserrat, el Montseny i el Parc Nacional d’Aigüestortes són les zones on es duen a terme el gran gruix de les actuacions de muntanya.

Aquest 2019 (dades fins a 31 de juliol) s’han produït un total de 43 rescats al Vallès Occidental, dels quals 10 han estat rescat de persones, i 33 rescats de muntanya. A Terrassa, s’han comptabilitat cinc rescats, segons dades facilitades pels Bombers, dels quals 2 eren de muntanya, 2 de persones, i 1 de coves i pous. Destaca també Matadepera amb 20 rescats, gran part dels quals 17, de muntanya. A la nostra demarcació també s’han produït actuacions a Rellinars (1) i Vacarisses (1).

Pla mitjà dels Bombers baixant el ferit amb la corda
Bombers baixant el ferit amb la corda. | ACN

!--akiadsense-->

Efectiu dels GRAE baixant de l'helicòpter al Turó de les Onze Hores
Efectiu dels GRAE baixant de l’helicòpter al Turó de les Onze Hores | ACN

!--akiadsense-->

Hi ha una dada, malgrat tot, que resta invariable: a l’estiu és quan els Bombers tenen més activitat per fer salvaments i rescats de persones en el medi natural; és a dir, en rius, platges i en zones de muntanya (excursionisme, escalada, curses, etc). Els rescats de muntanya són, precisament, els més habituals, seguits de les recerques de persones. Aquest estiu són els que han registrat un major increment en relació als primers 5 mesos de l’any. Al juny, per exemple, s’ha fet un 70,8% més de rescats de muntanya respecte el mes anterior. I, al juliol, un 120% més, també respecte al maig.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es recomana que us informeu bé dels itineraris, de les condicions meteorològiques previstes, així com dur tot el material i equipament necessari. Abans d’anar a la muntanya cal tenir una formació prèvia per tal que les activitats que realitzem al medi natural siguin el com més segures sigui possible i prevenir al màxim els accidents.

Helicòpter del GRAE sobrevolant el Parc Natural de Sant Llorenç
Helicòpter del GRAE sobrevolant el Parc Natural de Sant Llorenç | Bombers

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa