Artur Segarra condemnat a pena de mort

Artur Segarra condemnat a pena de mort | Europa Press

El rei de Tailàndia ha commutat la pena de mort a l’empresari de Terrassa Artur Segarra per una cadena perpètua. Segons han confirmat fonts del ministeri de Justícia del país asiàtic a l’ACN, el monarca ha publicat un perdó reial per a tots els presos que s’hi poden acollir, independentment de si ho havien demanat. Ara les autoritats penitenciàries han d’actualitzar la condemna de Segarra, acusat de la mort de l’enginyer de l’Albi (Garrigues) David Bernat, “en els propers 120 dies”. El ministeri de Justícia tailandès haurà de validar la proposta de nova sentència. Segons les mateixes fonts, el pres pot demanar ser transferit a un centre penitenciari espanyol quan hagi complert quatre anys de condemna i hagi pagat la indemnització fixada.

Segarra és a la presó des del febrer del 2016, però no va ser fins el novembre de l’any passat que va rebre la sentència ferma del Tribunal Suprem de Tailàndia que el condemnava a la pena de mort. Un mes després, va escriure una carta on demanava el perdó reial i confessava el crim.

Cronologia dels fets

Els fets es remunten al gener del 2016 quan, segons la policia i la justícia tailandesa, Segarra va acabar amb la vida de Bernat esquarterant el seu cos, congelant-lo i posteriorment llançant-ne diverses parts al riu a Bangkok. A més, la investigació va determinar que Bernat va ser extorsionat amb uns 900.000 euros i va detectar que s’havien produït moviments bancaris estranys després de la desaparició de l’enginyer. L’arrestat va fugir en moto de Tailàndia en ser reconegut per una parella d’espanyols quan sopava amb la seva parella en un restaurant d’una província nord-oriental del país fronterera amb Cambodja.

La família de David Bernat va denunciar la seva desaparició la família en no saber res des del 20 de gener del 2016 i les alarmes van saltar quan un amic anglès de la víctima resident a Bangkok va trucar l’1 de febrer a la germana de David Bernat perquè no sabia res d’ell des de feia més de deu dies i no havia arribat a Teheran (Iran), on havia de treballar el 21 de gener.

La pena capital a Tailàndia està reglada segons la llei d’aquest país asiàtic però el seu ús va finalitzar fa 14 anys. La darrera execució va tenir lloc l’any 2009, quan dos narcotraficants van ser condemnats a mort per injecció letal. Abans d’aquesta execució, n’hi va haver una altra al 2003. Des del 2015, Segarra també tenia una ordre de recerca i captura de l’Estat per evadir la justícia espanyola. En concret, una ordre de cerca i captura emesa el maig de 2015 pel jutjat penal número 14 de Barcelona on hi té pendent un judici per estafa, tinença il·lícita d’armes i falsificació de documents.

Nou comentari