MónTerrassa
Quatre anys de la mort de dos agents rurals a mans d’un caçador de Vacarisses
  • CA
L'acusat del doble crim d'Aspa, emmanillat pels Mossos, després d'haver escoltat el veredicte de culpabilitat
L’acusat del doble crim d’Aspa, emmanillat pels Mossos, després d’haver escoltat el veredicte de culpabilitat | ACN

!--akiadsense-->

Aquest 21 de gener de 2021 fa quatre anys de la mort de dos agents rurals, Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, quan feien un control rutinari de caça al vedat d’Aspa (Segrià). L’assassí va ser Ismael Rodríguez, veí de Vacarisses. Els companys de les dues víctimes han volgut recordar-los amb una piulada i un emotiu vídeo realitzat aquest mateix 2021 des de l’associació Aminta en record dels dos joves:

Ismael Rodríguez va ser condemant per l’Audiència de Lleida a 45 anys de presó, tot i que la sentència explicitava que el compliment de la condemna no podrà excedir els 40 anys de presó, segons la legislació. El jurat popular ja el va declarar culpable d’assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió i va descartar cap alteració psíquica que l’impedís saber què estava fent quan va disparar. La Sala va decidir imposar a Rodríguez 22 anys de presó per cadascun dels dos assassinats, un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que va disparar amb una escopeta per a la qual no tenia llicència, i 1.080 euros de multa per un delicte contra la fauna.

En la sentència, l’Audiència posava de manifest l'”extrema gravetat” dels fets ja que va ser una acció “sobtada” i “totalment inesperada” per a les víctimes. Afegia que, sense cap tipus d’enfrontament previ i sabent que els agents rurals anaven desarmats, l’acusat els va disparar de manera “precisa”, afectant-los òrgans vitals; una recció que considera “totalment incomprensible” i que va acabar amb la vida de dues persones. Destacava també el fet que l’acusat va acostar-se a les víctimes i les va tornar a disparar per assegurar-se que morien, la qual cosa “sense dubte” incrementa el “devalua” de la conducta i exigeix la imposició dels 22 anys de presó per a cada assassinat. L’Audiència de Lleida també va ordenar a Rodríguez a pagar una indemnització d’1.077.473,28 euros als familiars de les víctimes. Part d’ella, uns 300.000 euros, és assumida per la companyia asseguradora del caçador. Tot i que l’asseguradora va al·legar que només les dones i els fills de les víctimes fossin indemnitzats, finalment la Sala va considerar que com a perjudicats, havien de ser indemnitzats dones, fills, pares i germans dels agents rurals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa