MónTerrassa
A presó 16 i 17 anys per violar una menor i gravar-ho en vídeo

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de 16 anys i mig i de 17 anys i mig de presó els dos acusats de violar en grup una menor i gravar-ho en vídeo en una masia abandonada de Pineda de Mar (Barcelona). Els condemna pels delictes d’agressió sexual continuada i descobriment i revelació de secrets, perquè van penjar vídeos de l’agressió sexual en una xarxa social, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els fets van passar el 22 de març del 2018 en una masia abandonada de Pineda, on els dos acusats, que aleshores tenien 18 i 20 anys, juntament amb dos menors més, hi van portar la menor, llavors de 14 anys, i la van violar en grup i ho van gravar amb el mòbil, en presència d’una altra desena de menors.

A més de la pena de presó, la sala també imposa com a penes afegides pel delicte d’agressió sexual continuat la prohibició de comunicació i aproximació a menys d’un quilòmetre on es pugui trobar la víctima durant un temps de deu anys superior a la pena de presó imposada. La Secció Desena també dicta llibertat vigilada, un cop acabi la pena de presó, durant deu anys i inhabilitació especial per a qualsevol feina o ofici que comporti contacte amb menors durant un període cinc anys superior a la pena de presó imposada. Per a la pena de descobriment i revelació de secrets, es fixa la pena afegida de prohibició de comunicació i aproximació a menys d’un quilòmetre on es pugui trobar la víctima durant un temps de quatre anys superior a la pena de presó imposada. La sala també els imposa una indemnització conjunta de 32.250 euros pels danys morals i seqüeles que ha patit la víctima.

JUDICI AJORNAT

En el judici, que va començar final de maig, la Fiscalia va demanar 164 i 149 anys de presó per als dos acusats, mentre que ells van negar haver-la violat. Tots dos acusats van sostenir que la menor va accedir a tenir relacions i que s’hi va oferir, i les seves defenses es volien acollir a una excepció del Codi Penal en abusos a menors per demostrar que la víctima semblava més gran, d’almenys 16 anys: a partir d’aquesta edat, les relacions consentides entre un menor i un adult són legals; abans, només si és amb “una persona pròxima al menor per edat i grau de desenvolupament o maduresa”. L’última sessió del judici, prevista el 29 de maig, es va ajornar fins a final de juny perquè els dos acusats havien d’estar en quarantena perquè havien tingut contacte amb un malalt de coronavirus, i la sala no va poder connectar per videoconferència amb la presó perquè poguessin seguir el judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa