MónTerrassa
VÍDEO | Cau una xarxa de tràfic de drogues al Segle XX de Terrassa
  • CA

Desmantellada una xarxa de tràfic de drogues amb seu al barri del Segle XX de Terrassa. L’operació es va dur a terme el passat dia 9 de març per agents de la Brigada Local de la Policia Judicial de Terrassa, i va acabar amb la descoberta d’una gran plantació de marihuana i quatre persones detingudes.

Dijous passat, agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Municipal de Terrassa, van desplegar-se al voltant de la nau industrial ubicada al carrer de Joan Monpeó per dur-hi a terme l’entrada i registre. Va ser així com van localitzar quatre persones que es trobaven en aquell moment a l’interior del local. La nau estava dividida en tres sales: dos estaven dedicades al cultiu de marihuana, i la tercera és a on es realitzava el procés d’assecat i preparat de la substància, per a una posterior distribució.

A més de poder detenir els membres de la xarxa criminal, la policia també va comissar 110 quilos de cabdells de marihuana en fase de secat, així com 220 plantes en fase de recol·lecció, amb un pes de 85 quilos.

Consum exagerat d’electricitat

La investigació va iniciar-se a l’octubre de l’any passat, quan es van detectar elevats consums elèctrics procedents d’una de les naus del Segle XX. Va ser així com es van dur a terme diverses inspeccions per part de l’equip tècnic de l’operadora comercial d’electricitat per detectar i comptabilitzar els llocs on es produïa un consum exagerat. Les medicions van permetre constatar que s’estava produint un ús fraudulent de l’energia que abastia la nau a través de les connexions d’altres usuaris. Tot apuntava, doncs, que eren fruit d’una plantació de marihuana.

Va ser així com es va començar un seguiment del que succeïa a la nau. Les investigacions van permetre esbrinar que els quatre detinguts romanien dia i nit en la mateixa nau, fins al punt que n’havien fet la seva residència. La seva funció, un cop posada en marxa la plantació, era realitzar la connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, cultura, secar i preparar la marihuana per a la seva distribució. També però tenien el paper de vigilants, per evitar que aquesta fos robada per d’altres grups o organitzacions de la zona.

Un cinquè detingut, el vigilant dels “jardiners”

En aquest sentit, va entrar en el joc un cinquè individu. La Policia Nacional va poder localitzar qui era l’encarregat de vigilar “els jardiners” (el personal que està a la plantació). Era un individu que vivia a El Papiol, i que va ser arrestat el dia 14 de març. La seva funció era controlar i desplaçar els “jardiners” entre les diverses plantacions, així com facilitar-los el material necessari.

Els quatre detinguts a Terrassa han estat acusats de presumptes delictes de pertinença a un grup criminal organitzat, contra la salut públic i per defraudació de fluid elèctric. El mateix dia 9 van passar a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció número 1 de Terrassa. El jutge va decretar presó provisional dels quatre a l’espera de la celebració del judici oral. Pel que fa al cinquè detingut del Papiol va quedar en llibertat amb càrrecs, també a l’espera que se celebri la vista oral. La investigació continua oberta.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa