MónTerrassa
Tres detinguts per insults homòfobs i agressió física a un menor a Terrassa

Tres persones han estat detinguts per insults homofòbics i agredir físicament un menor a Terrassa. La investigació conduïda per agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa va iniciar-se després que la víctima presentés denúncia afirmant que estava sent objecte d’un “delicte d’odi per la seva orientació sexual”. Aportava com a prova diverses captures fetes de les xarxes socials en què rebia nombrosos insults, i també afirmava que en dues ocasions havia patit agressions que havien anat més enllà d’amenaces i insults, acabant sent agressions físiques.

La unitat d’investigació terrassenca es va fer càrrec de les gestions per confirmar, en primer lloc, si els fets denunciats eren certs. I, posteriorment, per localitzar els autors dels insults i de les agressions. Un cop es va recopilar tota la informació i es va identificar els presumptes autors dels fets, dimarts passat, dia 23 de maig, es van detenir a Terrassa un noi de 18 anys i dos menors d’edat com a presumptes autors dels fets. Se’ls acusa de delictes de lesions, contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques i d’obstrucció a la justícia i deslleialtat professional.

Més de 70 denúncies en els tres primers mesos de l’any

Malauradament però, aquest no és un cas aïllat. Des dels Mossos d’Esquadra subratllen que en els darrers anys s’aprecia un augment de denúncies del col·lectiu LGTBI+ en l’àmbit d’odi i discriminació. Així, si el 2019 els fets coneguts i denunciats van ser de 119, el 2020 van arribar a 143, el 2021 van augmentar a 215 i el 2022 van continuar augmentant fins a 258 casos coneguts. Aquest 2023, de gener a març, els fets denunciats són 71.

També es vol recordar que des de Mossos d’Esquadra es realitza un pla específic contra aquests casos de d’odi i discriminació per orientació sexual. En aquest sentit, des de l’any 2019 s’han incrementat les xerrades i formacions preventives, que han passat de 243 els anys 2019 i 2020, a 337 l’any 2021 i a 388 l’any 2022. Aquest 2023, de gener a març, ja s’han realitzat 141 xerrades preventives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa