MónTerrassa
Pressió perquè la Generalitat tanqui la discoteca Waka
  • CA

Pressió a la Generalitat perquè tanqui d’una vegada per totes la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès. Aquest cap de setmana, de matinada, va tenir lloc una nova agressió sexual a una noia a l’interior d’aquest local d’oci, ubicat a l’espai de la Zona Hermètica i a tocar de Sabadell. Segons fonts de la policia catalana van confirmar a l’Agència Catalana de Notícies, hi hauria una denúncia interposada i s’ha obert una investigació.

Aquest nou episodi ha fet que des de l’Ajuntament del municipi s’hagi dit prou. Un prou rotund i clar. Per això han demanat oficialment al Govern de la Generalitat que s’ordeni el tancament de la discoteca. El Consistori afirma que en el darrer any s’hi han dut a terme prop de 160 actuacions policials. A més, s’han registrat 46 agressions i s’han detingut un total de 36 persones, tres de les quals acusades de presumpte violació.

En un comunicat, Sant Quirze considera “intolerable que la Generalitat segueixi permetent una activitat on les agressions sexuals són reiterades”. En aquest mateix sentit, s’interroguen: “Què més ha de passar perquè l’autoritat competent actuï?”, afirmen.

Un noi de Terrassa, apunyalat

La discoteca Waka porta anys envoltada de polèmica però en els darrers temps la tensió s’ha incrementat. No només per la infinitat de denúncies per tocaments, assetjament i agressions sexuals a dones, sinó també per tot tipus de delictes, alguns dels quals han acabat amb l’exhibició d’armes blanques.

Una dels últims incidents va tenir a finals de l’any 2021. Un noi de 17 anys i veí de Terrassa va resultar apunyalat a l’exterior d’aquest establiment. El jove va ser traslladat amb ambulància a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell amb ferides que concordaven amb una arma blanca. Mossos d’Esquadra va obrir una investigació per determinar-ne les causes i per saber si havia estat assaltat o havia estat com a conseqüència d’una baralla.

Posteriorment, des de CCOO es va fer un tuit manifestant que el motiu pel qual el jove hauria estat apunyalat seria per motius d’origen i van titllar l’agressió de “xenòfoba”, tot demanat a Ajuntament i Generalitat que no es tolerés “el racisme dins de l’oci nocturn”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa